Kognitivna znanost

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Pedagoška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister kognitivne znanosti
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Cilj študija je izšolati raziskovalce na področju kognitivne znanosti kot samostojne vede, strokovnjake, sposobne povezovalnega dela pri interdisciplinarnih projektih in strokovnjake, ki so sposobni sintetizirati dognanja kognitivne znanosti ter jih aplicirati na specifičnih področjih: pri poučevanju, pri izdelavi programske opreme za strojno učenje in odločanje,…

Študij je zasnovan interdisciplinarno, enakomerno so zastopane vse konstitutivne discipline kognitivne znanosti, in poteka na štirih fakultetah Univerze v Ljubljani: na Fakulteti za računalništvo in informatiko, na Medicinski fakulteti, na Filozofski fakulteti in na Pedagoški fakulteti.

Študenti spoznajo osnovne koncepte kognitivne znanosti in se izurijo v sodobnih metodoloških in raziskovalnih veščinah. Poleg tega razvijejo strokovno znanje na izbranem področju, ki se osredotoča na določen kognitivni pojav.

Vsak študent mora preživeti en semester na izmenjavi izven UL na eni izmed univerz, članic konzorcija, glede na svoje raziskovalne preference.

Magistri kognitivne znanosti se poleg temeljnega raziskovalnega področja bolj in bolj zaposlujejo na področju uporabnega raziskovanja. Perspektivna poklicna področja vključujejo, glede na smer specializacije: IKT-sektor (interaktivni dizajn, uporabnost, CSCW – Computer supported cooperative work), menedžment znanja, izobraževanje, biomedicinsko in klinično raziskovanje ter področje ekonomije.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program najmanj prve stopnje z vseh strokovnih področij ovrednoten z najmanj 180 kreditnimi točkami ali
  • končan enakovreden študijski program pridobljen po dosedanjih predpisih v Republiki Sloveniji ali tujini.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
116SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se