Kvantitativne finance in aktuarstvo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Ekonomska fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister ekonomskih ved
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Magistrski program obravnava izzive hitrega razvoja v finančnem in zavarovalniškem sektorju. Usposavlja strokovnjake za delo na področju financ in zavarovalniškega sektorja. Matematično modeliranje postalo praktično nepogrešljivo tako v finančnem in zavarovalniškem sektorju, poleg tega pa bolj zapleteni finančni in zavarovalniški izdelki zahtevajo poglobljena kvantitativna in aktuarska znanja, da se lahko pravilno oceni njihovo vrednost in tveganja.

Magistrandi iz kvantitativnih financ in aktuarskih znanosti se lahko zaposlijo v različnih institucijah finančnega in zavarovalniškega sektorja, vključno z bankami, zavarovalnicami, v družbah za upravljanje (naložbe in pokojninski skladi) ter v borzno-in nadzornih finančnih institucijah, kot so Agencija za zavarovalni nadzor (AZN), Banka Slovenije, Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) in podobno.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij in dosegel najmanj 180 KT ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij: družboslovne vede, Matematika in statistika, Ekonomija, Fizika in Fizika in astronomija, ali
  • končan enakovreden študijski program z drugih strokovnih področij, naveden v prejšnjih alinejah, ter opravljene dodatne študijske obveznosti v obsegu 12 kreditnih točk po ECTS. Dodatne študijske obveznosti študent opravi pred vpisom na podiplomski magistrski študij z opravljanjem predmetov Mikroekonomija 1 (6 ECTS) in Matematika za poslovne in ekonomske vede (6 ECTS).

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.952€.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
92SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se