Laboratorijska biomedicina

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za farmacijo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister laboratorijska biomedicine
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Cilj programa je izobraževanje visoko usposobljenih strokovnjakov za delovna mesta analitika v medicinskih laboratorijih različnih ožjih področij v laboratorijski medicini, v raziskovalnih inštitucijah ter za delovna mesta v dejavnostih, ki so povezana z laboratorijsko medicino, kot so zastopništva, industrija, državni organi.

Magistranti bodo sposobni samostojno spremljati novosti in jih uvajati na področju laboratorijske medicine ter se prilagajati potrebam laboratorijske diagnostike. Pridobili bodo tudi aplikativna znanja raziskovalnega dela in temelje vodenja, upravljanja in legislative. Program daje osnove za stalno vseživljenjsko strokovno usposabljanje.

Po magisteriju bodo magistranti, ki bodo to želeli, imeli možnost nadaljevanja študija na doktorskem programu Biomedicina ali v laboratorijsko usmerjenih specializacijah.

Vpisni pogoji

  • Končan univerzitetni študijski program prve stopnje Laboratorijska biomedicina (180 KT) ali univerzitetni študijski program prve stopnje Biokemija (180 KT), ali
  • končan visokošolski strokovni program Laboratorijska biomedicina, sprejet pred 11.6.2004, ali
  • končan univerzitetni študijski program prve stopnje iz ostalih področij ter dodatno opravljene obveznosti v obsegu od 10 do 60 KT iz nabora predmetov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Laboratorijska biomedicina glede na predhodni študijski program študenta, ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
473SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se