Mehatronika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir mehatronike (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Mehatronika danes predstavlja jedro sodobnega inženirstva, saj je interdisciplinarna inženirska disciplina, ki sinergijsko združuje strojništvo, elektrotehniko z elektroniko in inteligentno računalniško vodenje pri postopkih načrtovanja in izdelave kompleksnih industrijskih izdelkov in procesov, torej mehatronskih sistemov kot so robotski sistemi, hibridni in električni avtomobili, biomedicinske naprave, pa tudi inteligentni izdelki široke potrošnje in zabavne elektronike ter sofisticirane moderne igrače.

Študij mehatronike se izvaja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakulteti za strojništvo, tako da se lahko študentom ponudi izobraževanje s strani kompetentnih strokovnjakov na dokaj širokem področju mehatronike.

Posebno kvaliteto predstavlja projektno orientiran način študija mehatronike. Študenti del študija opravijo v univerzitetnih laboratorijih obeh fakultet, kjer v skupinah delajo na različnih praktičnih mehatronskih projektih, ki se vedno dotikajo sodobnih tehnoloških izzivov. Na študentske projekte smo še posebej ponosni, študentom pa so tudi v veselje, saj se lahko na sodobnih praktičnih mehatronskih problemih, polnih izzivov, preizkusijo in izkažejo.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite