Oblikovanje vizualnih komunikacij – Smer fotografija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Osnova za izdelavo smeri programa Oblikovanja vizualnih komunikacij je več kot dvajsetletna praksa poučevanja vizualnih medijev na dosedanjem Oddelku za oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL. Izkušnje so uporabljene pri sestavi predlaganih programov, tako v smislu razdelitve na smeri, kot medsebojne povezave, tako praktičnih, kot teoretskih predmetov. Bistvo novih programov je mrežna prepletenost in možnost prehajanja posameznih znanj, tako med smermi programa, kot ostalimi študijskimi vsebinami na ALUO.

Prvi letnik je skupen, s skupnimi vsebinami in predmetnikom. Drugi in tretji imata ločene študijske vsebine, osnovni predmet vsake smeri tako prevzame več ur, obseg ostalih skupnih, pa je temu primerno zmanjšan. Predvsem tretji letnik ima velik obseg izbirnih predmetov. Ti so skupni za vse študente oddelka, ki so pri izbiri povsem svobodni.

Po dokončani I. stopnji univerzitetnega študijskega program je logično nadaljevanje študija na isti smeri, pod določenimi pogoji pa je možna tudi menjava smeri.

Diplomanti tekom študija pridobijo naslednje kompetence: sposobnost analize, sinteze in predvidevanja rešitev ter posledic oblikovalskega procesa; obvladanje raziskovalnih metod v oblikovanju, njegovih postopkov in procesov; razvoj kritične in samokritične presoje rezultatov oblikovalskega dela; sposobnost uporabe znanja v praksi; avtonomnost v strokovnem delu; razvoj komunikacijskih sposobnosti in spretnosti, posebej komunikacije v mednarodnem okolju; etična refleksija in zavezanost profesionalni etiki; kooperativnost, delo v skupini.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – opravljen prezkus nadarjenosti
  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature: umetnostna zgodovina, likovna teorija, zgodovina, filozofija, psihologija ali sociologija – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se