Okolje

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Fakulteta za znanosti o okolju UNG
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani okoljski tehnolog (UN)
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je izobraziti strokovnjake, ki bodo sposobni prevzeti dela na raziskovalnih, tehničnih in upravnih področjih, naloge, ki zadevajo okolje v različnih sektorjih gospodarstva kot tudi na zakonodajnem in izvršilnem področju na lokalni, državni in mednarodni ravni. Ena izmed značilnosti študija, ki je zasnovan na kreditnem sistemu, je enoten program za vse študente v prvem letniku. To daje študentom dobro in široko podlago s področja naravoslovno-matematičnih ved ter potrebna predznanja za razumevanje povezav med posameznimi področji in pojavi v okolju.

V drugem in tretjem letniku imajo študentje možnost izbire določenega števila predmetov oziroma zbiranja kreditnih točk iz ustreznega sklopa izbirnih predmetov. Ti so oblikovani in razvrščeni na način, ki omogoča ustrezno izpopolnitev znanja, pridobljenega pri obveznih predmetih. Ves čas študija želimo študentom posredovati in omogočiti pridobitev čim več praktičnih izkušenj. Te študentje pridobijo pri laboratorijskih in terenskih vajah pri posameznih predmetih, pri skupinskem raziskovalnem projektu ter v okviru diplomskega dela.

Diplomanti lahko študij nadaljujejo na magistrskem študijskem programu Okolje 2. stopnje in drugih magistrskih programih na Univerzi v Novi Gorici in drugih univerzah, za katere izpolnjujejo pogoje.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.000 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
234SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se