Organizacija in management informacijskih sistemov

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za organizacijske vede UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani organizator informatik (UN)
Kraj izvajanja:
Kranj

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je usposobiti diplomante za poklicno pot na področju informacijske znanosti in ga oskrbeti z znanji in veščinami, ki jih potrebuje strokovnjak s področja informacijskih sistemov. Tovrstni strokovnjaki so osredotočeni na področje integracije rešitev realiziranih z informacijsko tehnologijo in poslovnih procesov z namenom, da bi zadovoljili informacijske potrebe poslovanja, s tem pa zagotavljajo, da podjetja uspešno in učinkovito dosežejo zastavljene cilje.

Strokovnjaki za informacijske sisteme imajo ključno vlogo pri določanju potreb in zahtev za organizacijski informacijski sistem in so aktivni pri njegovi specifikaciji, zasnovi in implementaciji. Dobro morajo razumeti organizacijske principe in prakse, da lahko delujejo kot most med tehničnimi in vodstvenimi oddelki v organizaciji ter jim omogočajo harmonično delo. Poleg tega so vključeni pri zasnovi tehnološko baziranih komunikacijskih sistemov in sistemov za podporo sodelovanju v organizaciji.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od maturitetnih predmetov – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
511SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se