Organizacija in management informacijskih sistemov

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za organizacijske vede UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Kranj

O študijskem programu

Temeljni cilj doktorskega študijskega programa organizacija in management informacijskih sistemov je izobraziti vrhunske strokovnjake za informacijske sisteme z veliko širino razumevanja delovanja poslovnih okolji in sistemov ter razumevanje in obvladovanju analitičnega inštrumentarija.

V času študija študentje pridobijo analitična znanja in sposobnosti kritičnega razmišljanja. Študentje morajo zaradi tega biti reševalci problemov in kritični misleci, morajo znati uporabljati sistemske koncepte pri razumevanju in opredelitvi problemov, biti sposobni aplicirati klasične kakor tudi razvijati nove koncepte in znanja ter razumeti, da je sistem sestavljen iz ljudi, procesov, strojne opreme, programske opreme in podatkov.

Izkazovati morajo tudi trdna etična načela ter imeti sposobnost za dobro medčloveško komunikacijo in sposobnost za delo v timu.

Cilj doktorskega študija je, da študente usposobi tako, da znajo razvijati, zasnovati in implementirati rešitve z informacijsko tehnologijo tako, da izboljšajo delovanje organizacije.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 2. stopnje ali
  • zaključen univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, in zaključen študijski program za pridobitev specializacije ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti v obsegu 33 KT iz študijskega programa 2. stopnje iz naslednjih predmetov: Multivariatna analiza (6 ECTS), Organizacijsko načrtovanje in spremembe (5 ECTS), E-poslovanje (6 ECTS), Varnost informacijskega sistema (6 ECTS), Metode izgradnje informacijskega sistema (5 ECTS) in Metode modeliranja in simulacije (5 ECTS), ali
  • zaključen študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ki je ovrednoten s 300 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.404€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
107SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se