Organizator socialne mreže

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Izobraževalni center Geoss d.o.o., Višja strokovna šola
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Organizator socialne mreže
Kraj izvajanja:
Litija

O študijskem programu

Program zapolnjuje primanjkljaj kadrov v socialni dejavnosti in tako posredno vpliva na izboljšanje kakovosti življenja ljudi. Slovenija se tako kot večina evropskih držav sooča s problemi, kot so večanje deleža starejšega prebivalstva in pomanjkanjem časa za vzgojo in družinsko življenje.

Študentje pridobijo praktična znanja za delo z ljudmi, s posamezniki in skupinami, za organiziranje pomoči otrokom in mladostnikom ter družinam in starejšim v lokalnem okolju, v mestu, krajevni skupnosti in soseski. Usposobijo se za sodelovanje v projektih, informiranje otrok in mladostnikov o njihovih pravicah, usmerjanje otrok in starejših v svetovalno pomoč, organiziranje učne pomoči, usmerjanje mladih na poti iskanja poklicnega cilja, organiziranje samopomočniške skupine, nudenje svetovalne pomoči, organiziranje pomoči na domu, prostovoljno delo, animiranje mladih in starejših k aktivnemu organiziranju prostega časa.

Program je izrazito praktično naravnan in nudi dobre zaposlitvene možnosti v najrazličnejših ustanovah socialne dejavnosti, kot so: centri za socialno delo, nevladne organizacije in društva, domovi za starejše, centri za pomoč ljudem na domu, mladinskih domovih, varnih hišah, materinskih domovih ali kriznih centrih za žrtve.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
128SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se