Politologija – politična teorija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (1 leto)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister/magistrica politologije
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Če vas zanima razumevanje in pojasnjevanje političnih, ekonomskih in družbenih dilem sodobnega sveta, je program Politologija – Politična teorija prava izbira. Gre za magistrski politološki program, ki nudi interdisciplinarno obravnavo političnih idej, političnih institucij in političnih praks. Čeprav se program v prvi vrsti specializira na obravnavo političnih teorij, študij na programu vseeno omogoča študentom/-tkam specializacijo v drugih poljih politične znanosti: e.g. politično komuniciranje, politična ekologija, politična filozofija, politične ekonomija, primerjalne/globalne politike.  Program nudi živahno, stimulativno in podpirajoče študijsko okolje, kjer je posebna pozornost namenjena individualnim raziskovalnim preferencam študentov/-tk (i.e. individualni kurikulum), kar je nujno za kvalitetno znanstveno produkcijo ter njihov akademski/profesionalni razvoj. Program že nekaj let privablja študente/-tke z vseh koncev sveta in skupaj mislimo svet in vlogo politologije v njem.

Na programu sodelujejo nekateri izmed najbolj prominentnih znanstvenikov/-ic s tega področja, zato lahko študenti/-tke pričakujejo najaktualnejše teoretske in metodološke pristope k obravnavi vprašanj državljanstva, biopolitike, politične moči/razmerij, dobre družbe, gibanj, globalizacije, neenakosti, ekologije, pravic in svoboščin, države, ki so zastavljeni tako, da dosegajo najvišje standarde na podobnih programih vodilnih akademskih institucij v tujini.

Vpisni pogoji

Kdor je končal:

a) študijski program  najmanj prve stopnje s kateregakoli strokovnega področja ali enakovreden študijski program, pridobljen po dosedanjih predpisih v RS ali tujini in je zbral 240 kreditnih točk;

b) študijski program najmanj prve stopnje s kateregakoli študijskega področja,  pridobljen po dosedanjih predpisih v RS ali tujini,  kjer je zbral 180 kreditnih točk,  če je pred vpisom opravil študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 60 kreditnih točk. Te obveznosti določi pristojni prodekan.

Pogoj za izvajanje programa je najmanj 10 vpisanih študentov.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se