Promocija zdravja

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister in magistrica promocije zdravja
Kraj izvajanja:
Jesenice (redni) in Ljubljana (izredni)

O študijskem programu

Program Promocija zdravje je prvi študijski program, ki v temeljih izhaja iz predlogov za prestrukturiranje javnega zdravja v Sloveniji (Strategija razvoja dejavnosti javnega zdravja 2013-2023) in je edini program katerega kompetence zajemajo ustvarjanje kadrovskih kapacitet za uresničevanje politike krepitve zdravja. S postavljenimi kompetencami in cilji zagotavlja kritično maso strokovnjakov, ki bodo uresničevali sodobne usmeritve na področju preventive in promocije zdravja.

Program Promocija zdravja je zasnovan v skladu s sodobnimi usmeritvami Svetovne zdravstvene organizacije, Evropske unije, OECD-ja in v skladu z nacionalnimi usmeritvami in vsi ti razvojni dokumenti poudarjajo pomen večjih vlaganj v preventivo in promocijo zdravja.

Magistrski študij Promocija zdravja omogoča usposabljanje strokovnjakov za promocijo zdravja na ravni strokovnega magisterija, ki bodo dobili splošne in specifične kompetence za delo na tem področju. Tovrstni strokovnjaki bodo usposobljeni za promocijo zdravja v vseh življenjskih obdobjih in na različnih področjih zdravja (npr. na področju duševnega zdravja, obvladovanja kroničnih bolezni, odziva na potrebe prikrajšanih skupin prebivalstva in podobno). Diplomanti študijskega programa bodo lahko omogočili prilagoditev programov in storitev javnega zdravja in zdravstvenega varstva glede na nove potrebe uporabnikov s poudarkom na prepoznavanju in zmanjševanju neenakosti v zdravju.

Vpisni pogoji

Pogoji za vpis:
A. V študijski program se lahko vpišejo diplomanti študijskih programov prve bolonjske stopnje, ki so uvrščeni v ISCED (72) zdravstvo. Gre za študijske programe, ki imajo v okviru dodiplomskega študija temeljna znanja o delovanju človeka v obdobju zdravja in bolezni.
B. Študenti drugih študijskih smeri morajo opraviti diferencialni izpit v obsegu do 10 ECTS na področju manjkajočih vsebin (temeljna znanja o delovanju človeka v obdobju zdravja in bolezni), ki bodo določene na individualni ravni na Komisiji za študijske in študentske zadeve in na Senatu FZAB. Študent diferencialne izpite naredi tekom študija in niso pogoji za vpis v program.

Šolnina

Za izredni študij, 1. letnik: 2.929€, 2. letnik: 3.096€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
585SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se