Psihoterapija otrok in mladostnikov

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Neformalno
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Univerza Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana
Trajanje študija:
4 leta
Pridobljen naziv:
psihoterapevt za otroke in mladostnike
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Psihoterapija otrok in mladostnikov zahteva posebna znanja, ki so nujno potrebna za učinkovito psihoterapevtsko delo iz naslednjih razlogov:

  • Terapevt in pacient sta si manj enakovredna kot pri psihoterapiji odraslih.
  • Psihoterapevti otrok in mladostnikov morajo biti zato „večjezični“: morajo biti sposobni uporabljati oblike komunikacije, ki so primerne starosti in razvojnim posebnostim, torej tudi neverbalne oblike izražanja (na primer igranje, risanje, barvanje…), v verbalni komunikaciji pa morajo znati uporabljati tudi simboliko in metafore (na primer delo s pravljicami in zgodbami).
  • Otroci in mladostniki so bolj kot odrasli odvisni od svojega ožjega in širšega socialnega okolja. Zato morajo razni vidiki odnosov med psihoterapevtom in otrokovimi bližnjimi zaupnimi osebami najti svoje mesto v psihoterapiji otrok in mladostnikov.

Psihoterapevti otrok in mladostnikov si morajo pridobiti osnovno in multidisciplinarno znanje na področju telesnega, čustvenega, kognitivnega in socialnega razvoja ter temeljna psihoterapevtska znanja, na katera dogradijo specifična znanja povezana s pristopom.

V štiriletni neformalni specialistični študij se lahko vpišejo študenti po opravljenem programu Psihoterapevtske propedevtike in pa študenti diferencialnega programa Psihoterapevtske propedevtike (to so diplomanti sorodnih smeri – socialno delo, socialna pedagogika, psihologija, biopsihologija, medicina in drugih sorodnih poklicev). Več o pogojih za vpis na specialistični študij na povezavi.

Specialistične vsebine iz psihoterapije otrok in mladostnikov si lahko študenti izberejo tudi v okviru študija Psihoterapevtske znanosti na SFU Ljubljana. Po drugem letniku fakultetnega študija Psihoterapevtske znanosti na prvi stopnji, se lahko študent odloči za smer psihoterapija otrok in mladostnikov, ki jo potem nadaljuje in konča na magistrski stopnji.

Študij psihoterapije otrok in mladostnikov posreduje teoretično in praktično znanje, ki omogoča usposobljenost za opravljanje psihoterapije otrok in mladostnikov.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.200 €.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
215SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se