Računalništvo in spletne tehnologije

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za informacijske študije v Novem Mestu
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir računalništva in spletnih tehnologij
Kraj izvajanja:
Novo mesto

O študijskem programu

Študijski program nadgrajuje strokovna znanja pridobljena na prvi stopnji študija. Dopolnjuje poznavanje programiranja, naprednih metod analize podatkov, razvoja uporabniške izkušnje, vzdrževanja uporabniških programskih rešitev v organizacijah in omogoča diplomantom, da bodo delovali kot samostojni ustvarjalci na področju novih in inovativnih storitev, temelječih na IKT.

Diplomanti bodo:

  • pridobili celovit pregled nad področjem računalništva in spletnih tehnologij ter z njima povezanih smeri;
  • spoznali možnosti in metode uporabe spletnih storitev ter drugih sodobnih računalniških tehnologij za razvoj spletnih in mobilnih rešitev za podporo poslovanju ter razvoj novih, inovativnih storitev;
  • poglobili poznavanje naprednih metod analize podatkov in razvoja uporabniške izkušnje;
  • nadgradili temeljna znanja s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij z aktualnimi strokovnimi in raziskovalnimi znanji, ki ustrezajo drugi stopnji študija ter področju programa;
  • sposobni samostojno delovati na področju novih in inovativnih storitev, temelječih na IKT…

Vpisni pogoji

V prvi letnik magistrskega študijskega programa Računalništvo in spletne tehnologije se poleg diplomantov programa 1. stopnje Računalništvo in spletne tehnologije lahko vpiše:

  • Kdor je končal študijski program prve stopnje s študijskih področij računalništva in informatike oziroma družboslovne ali poslovne informatike, ki spadajo v študijska področja družbene vede ter poslovne in upravne vede, ter dosegel najmanj 180 KT. Kandidatu pristojni organ FIŠ na podlagi pisne prošnje za vpis ne predpiše dodatnih študijskih obveznosti.
  • Kdor je končal študijski program prve stopnje iz ostalih strokovnih področij, ki spadajo v študijska področja družbenih ved ter poslovnih in upravnih ved. Kandidatu pristojni organ FIŠ na podlagi pisne prošnje za vpis predpiše dodatne študijske obveznosti v obsegu največ 18 KT.
  • Kdor je končal študijski program prve stopnje iz ostalih študijskih področij. Kandidatu pristojni organ FIŠ na podlagi pisne prošnje za vpis predpiše dodatne študijske obveznosti v obsegu največ 24 KT.

Za diplomante visokošolskih strokovnih študijskih programov, sprejetih pred 11. 6. 2004, se smiselno uporabljajo določila za diplomante študijskih programov prve stopnje.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.500€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
93SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se