Slikarstvo

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Šola za risanje in slikanje, Ljubljana
Trajanje študija:
IZREDNI študij (1 leto)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister slikarstva
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Magistrski študijski program Slikarstvo je originalen umetniški program, ki je izrazito moderno in projektno zasnovan. Razvil se je na osnovi dolgoletnih izkušenj podiplomskega izobraževanja Šole za risanje in slikanje pred bolonjsko prenovo šolstva.

Študent se poglobljeno ukvarja z analizo lastnega dela in ga vrednoti v kontekstu širše historične analize vizualnih medijev; navaja se samostojno umetniško in strokovno delovati v širokem polju moderne umetnosti, tudi s poudarkom na novomedijskih lastnosti, kot so interaktivnost večpredstavnost, postprodukcija. Študent pridobiva teoretičnega in praktičnega znanja za vodenje kompleksnih projektov, v katere je možno vključiti tudi strokovnjake iz drugih področij. Seznanja se z osnovami (samo)promocije in odnosov z javnostmi, ki so potrebni za vodenje zahtevnih projektov ter možnosti uporabe sodobnih komunikacijskih tehnologij in storitev v ta namen. Študentov ustvarjalni potencial se odrazi v realizaciji magistrskega projekta, ki suvereno vstopa v polje umetnosti kot originalna in samosvoja umetniška stvaritev.

Področja študentovega študija so lahko vsebine slikarstva, kiparstva, grafike in drugih lepih umetnosti, fotografije, filma in videa (režija, montaža, kamera, direktor fotografije), animacije, kostumografije, scenografije, arhitekture, krajinske arhitekture, oblikovanja (grafičnega, modnega, industrijskega, oblikovanja tekstilij in drugega oblikovanja), novih medijev, spletne umetnosti in vseh drugih sodobnih vizualnih praks.

Magistrski študij je logična in smiselna nadgradnja dodiplomskega študija. V povprečju je potrebnih pet let študija, da nadarjen študent zmore samostojno, zrelo in suvereno vstopati v kompleksno in zahtevno umetniško sfero. Na magistrski študij se lahko vpišejo ustvarjalci z vseh likovno-umetniških področij, prav tako pa tudi kandidati, ki niso diplomanti likovnih šol.

Vpisni pogoji

  • Vpiše se lahko ustvarjalec s področja slikarstva, kiparstva, grafike in drugih lepih umetnosti, fotografije, filma in videa (režija, montaža, kamera, direktor fotografije), animacije, kostumografije, scenografije, arhitekture, oblikovanja (grafičnega, modnega, industrijskega, oblikovanja tekstilij in drugega oblikovanja), novih medijev, spletne umetnosti in vseh drugih sodobnih vizualnih praks, ki izpolnjuje enega izmed spodnjih kriterijev. Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij – 180 ETCS in manjkajoči letnik, ali
  • končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij (240 ECTS), ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij (180 ECTS) in manjkajoči letnik ter študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija.

Šolnina

Posamezni letnik: 2.000€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
120SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se