Slikarstvo

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister slikarstva
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Magistrski študijski program 2. stopnje predstavlja poglobljeno osnovo za profesionalno umetniško delovanje in za nadaljnje izobraževanje študentov. Omogoča jim pridobivanje sposobnosti za samostojno in aktivno umetniško delovanje v sodobni umetnosti in na sorodnih področjih družbenega življenja in dela, kjer so potrebne estetske spretnosti in inovativen pristop. S tem ko študente spodbuja k razvijanju analitičnih in metodičnih spretnosti ter pretehtanega in kritičnega mišljenja, jim nudi dragocene kompetence, ki so lahko prenesene in uporabljene na različnih področjih strokovnega in družbenega življenja.

Jedro programa je študentova lastna umetniška produkcija in z njo povezan magistrski projekt, sestavljen iz umetniškega dela in njegove teoretične obrazložitve.

Celoten študij na Oddelku za slikarstvo je organiziran v obliki razvojne spirale, na kateri se v različnih fazah in na različnih ravneh vključujejo strokovna in splošna znanja, ateljejske izkušnje in tehnološki razvoj, ki skupaj študente spodbujajo k reševanju problemov, eksperimentiranju in inovativnemu mišljenju ter jim odpirajo poti k možnostim individualne prakse.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen preizkus posebne nadarjenosti.
  • Končan katerikoli študijski program 1. stopnje: slikarstvo, grafika, novi mediji, kiparstvo, likovna umetnost, ali
  • končan študijski program 1. stopnje z drugih študijskih področij ter če je potrebno, pred vpisom opravjene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program sprejet pred ZViS 2004 ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.600€.

  • Grafika
  • Slikarstvo
  • Video in novi mediji
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se