Slovenistične študije (enopredmetni)

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilj študijskega programa tretje stopnje Slovenistične študije je izobraziti vrhunske strokovnjake, raziskovalce na področjih slovenske literarne vede, slovenskega jezikoslovja in didaktike slovenskega jezika in književnosti. S tem si želi usposobiti strokovnjake, raziskovalce za samostojno razvijanje novega znanja in reševanje najzahtevnejših problemov tako z izboljševanjem znanega kot z odkrivanjem novega na vseh treh smereh: Slovenska književnost, Slovenski jezik in Didaktika slovenskega jezika in književnosti.

S programom študentje pridobijo poglobljeno znanje na specifičnih področjih jezikoslovja, literarnih znanosti ter didaktike jezika in književnosti, kompetentno obvladajo metodologijo znanstvenega raziskovanja ter imajo primerno znanstveno osnovo za raziskovanje novih jezikovnih, književnih in didaktičnih pojavov.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 2. stopnje ali
  • zaključen univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, in zaključen študijski program za pridobitev specializacije ter pred vpisom v študijski program opravljene študijske obveznosti v obsegu 48 KT glede na izbrano smer, ali
  • končan študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ki je ovrednoten s 300 ECTS točkami.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 4.030€

Študijske smeri

  • Didaktika slovenskega jezika in književnosti
  • Slovenska književnost
  • Slovenski jezik
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite