Slovenski jezik in književnost (pedagoški) (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister slovenskega jezika in književnosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Študijski program je namenjen izobraževanju učiteljev, usposobljenih za poučevanje na predmetni stopnji v osnovni šoli in vseh letnikih srednjih šol in gimnazij. Temeljni cilj programa je, da magistri dobijo ustrezno širok razgled po stroki, hkrati pa so z vključenimi pedagoško-psihološko-didaktičnimi vsebinami usposobljeni za delo z učenci in dijaki.

Študijski program v okviru obveznega PDP-modula z didaktiko slovenskega jezika in didaktiko slovenske književnosti magistre usposablja tako za organizacijo in načrtovanje dela v razredu, obvladovanje medosebnih komunikacijskih spretnosti kot tudi za dela in naloge zunaj razreda (učitelj kot razrednik, mentor ali socialni partner) ter mu daje didaktične kompetence za poučevanje stroke.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje v obsegu najmanj 180 KT s področja slovenski jezik in književnost ali
  • končan študijski program prve stopnje v obsegu najmanj 180 KT z drugih strokovnih področij (jezikoslovje, teoretično in uporabno jezikoslovje, literarne vede) ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija in obsegajo 24 KT, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z drugih strokovnih področij (jezikoslovje, teoretično in uporabno jezikoslovje, literarne vede) ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija in obsegajo od 10 do 60 KT, ali diploma univerzitetnega študijskega programa s področja slovenskega jezika in književnosti, sprejetega pred 11. 6. 2004 – kandidatom se ob vpisu prizna praviloma 60 KT, ali
  • diploma univerzitetnega študijskega programa, sprejetega pred 11. 6. 2004, s področja humanističnih ali družboslovnih ved (jezikoslovje, teoretično in uporabno jezikoslovje, literarne vede) – kandidatom se ob vpisu prizna praviloma do 40 KT.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
120SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se