Socialna gerontologija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Alma Mater Europaea - Evropski Center Maribor
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister socialne gerontologije
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilj programa je študente voditi skozi proces teoretskih znanj, ki jih sukcesivno preverja v raziskovanju, jih pripelje do sposobnosti analize in sinteze raziskovalnih izkušenj in jih usposobi za modeliranje novih rešitev. Gre za željo zagotoviti kakovost dela s starimi kot vrednoto, katere sinonim je nenehno izboljševanje, prenavljanje, poskus oblikovanja storitve na nov način, kvalitetnejše, kompleksnejše, lepše, boljše.

Program zagotovi magistrantom internacionalizacijo temeljnih gradnikov sodobne paradigme kreativne storitve, njene kakovosti pri skrbi za stare ter zagotovitev posredovanja tistih znanj in spretnosti v raziskovanju, ki jim zagotavljajo širok naboj kompetenc potrebnih za obvladovanje procesov raziskovanja skrbi za stare.

Po zaključku druge stopnje so magistranti usposobljeni za samostojno delo v posamezni organizacijski enoti, posebej v procesu študija pridobijo vpogled v raziskovalno sfero na nov, raziskovalni način. Sposobni so modelirati nove aplikativne rešitve problemov. Pri tem so usposobljeni za nenehno izboljševanje sistemov, za višanje kakovosti, za animiranje organizacijskih poti storitve do kreativne rešitve in kakovosti storitve.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij in doseženih najmanj 180 kreditnih točk po ECTS ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe ali študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij pred bolonjskim sistemom ali
  • končan enakovreden študijski program, naveden v prejšnjih alinejah, z drugih strokovnih področij ter pred zagovorom magistrske naloge opravljene dodatne študijske obveznosti v obsegu 10 kreditnih točk po ECTS.

Šolnina

Za izredni študij ni podatka o višini šolnine.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se