Strojništvo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za strojništvo UL
Trajanje študija:
IZREDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijski program je vsebinsko nadaljevanje in nadgradnja prenovljenih programov I. in II. stopnje strojništva ter v njih obravnavanih strokovnih vsebin s področij konstrukcijsko mehanskega inženirstva, energetskega, procesnega in okoljskega inženirstva ter proizvodnega inženirstva, proizvodne kibernetike in mehatronike.

Študijski program je sestavljen iz organiziranega dela pouka v obsegu 60 KT, preostalih 120 KT pa je namenjenih individualnemu raziskovalnemu delu za izdelavo doktorske disertacije.

Cilj programa je izobraževati nadpovprečno uspešne magistrante študijskih programov II. stopnje s področja tehnike in naravoslovja ter jih usposobiti za samostojno znanstveno−raziskovalno delo in ustvarjanje novega znanja na področju strojniških ved. Ker je program v celoti zasnovan na načelu izbirnosti, je študentu ob pomoči izbranega raziskovalnega mentorja in s primerno izbiro ponujenih študijskih vsebin dana možnost načrtovanja lastnega razvoja v želeni smeri. Pri tem so upoštevane tako osebne želje in strokovna nagnjenja kandidatov kot tudi trenutne potrebe gospodarskega in raziskovalnega prostora.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program druge stopnje (bolonjski magisterij) ali
  • zaključen študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe (stari programi) ali
  • zaključen študijski program za pridobitev specializacije naravoslovno-tehničnih usmeritev in pred tem končan visokošolski strokovni program ter pred vpisom opravljene dodatne obveznosti v obsegu 30 KT, ali
  • končan študijski program za pridobitev magisterija znanosti (stari programi) – kandidatom se v doktorskem študijskem programu priznajo študijske obveznosti v obsegu 60 ECTS ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.

Šolnina

Se spreminja vsako leto, za podrobno preveri cenik Univerze v Ljubljani.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
564SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se