Tehnologija polimerov

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za tehnologijo polimerov, Slovenj Gradec
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir tehnologije polimerov
Kraj izvajanja:
Slovenj Gradec

O študijskem programu

Temeljni cilji magistrskega študijskega programa so izobraziti diplomante druge stopnje s poglobljenim znanjem s področja polimernih in dopolnilnih materialov, tehnologij ter razvoja opreme in različnih orodij za njihovo proizvodnjo tudi s pomočjo računalniško podprtnih tehnologij. Obenem pa jih usposobiti za management procesov, projektov in kakovosti ter za raziskovalno in razvojno delo in jim omogočiti pridobivanje znanja, raziskovalnih izkušenj in kompetenc za samostojno pripravo, vodenje izvajanje projektov in predstavitvenih dosežkov.

Študentje lahko izbirajo med moduli strukturni polimeri in kompoziti, polimeri v medicini in okolju ter napredne polimerizacijske metode in aplikacije. Cilj izbirnih modulov je poglabljanje znanja na izbranem področju.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje ustreznih strokovnih področij (tehnologija polimerov, strojništvo, kemija in kemijska tehnologija) ali
  • končan študijski program prve stopnje drugih strokovnih področij in pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija – določijo se glede na različnost strokovnega področja in obsegajo od 10 do največ 60 KT, kandidati pa jih lahko opravijo med študijem na prvi stopnji, v programih za izpopolnjevanje ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študijski program.

Šolnina

Za izredni študij, 1. letnik: 2.851€, 2. letnik: 2.633€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
531SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se