Telekomunikacije

  Pročelje rektorata Univerze v Mariboru

  Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (3 leta)
  ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
  Pridobljen naziv: Diplomirani inženir telekomunikacij (UN)
  Kraj izvajanja: Maribor

  O študijskem programu

  Konvergenca področij elektronike, računalništva, radiodifuzije in govornih ter podatkovnih žičnih in brezžičnih komunikacij je postavila področje telekomunikacij v središče sodobnega razvoja komunikacijskih tehnologij. Temu sledi tudi študijski program Telekomunikacije, v katerega so vključene vsebine, ki celostno pokrivajo področja sodobnih računalniških komunikacijskih omrežij, interneta, žičnih in brezžičnih telefonskih komunikacijskih omrežij, digitalnega radia in televizije, komunikacijskih in oddajnih sistemov, sodobnih komunikacijskih vmesnikov in storitev ter digitalnega procesiranja signalov.

  Študijski program tako podaja v prvih letnikih študija predvsem poglobljena temeljna znanja, z množico izbirnih predmetov v višjih letnikih pa študentke in študenti poglobijo strokovna znanja na izbranih področjih komunikacijskih tehnologij. Izvajanje študijskega programa poteka v tesni povezanosti z industrijo, kar se kaže tudi v dejstvu, da veliko študentk in študentov svoje diplomske naloge opravlja v različnih podjetjih ali pa v okviru raziskovalnih projektov, ki jih Inštitut za elektroniko in telekomunikacije izvaja skupaj z industrijo.

  Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
  Prejšnji članekRačunalništvo in informacijske tehnologije
  Naslednji članekElektrotehnika

  Urednica revije Študent