Teološki študiji (Ljubljana) – UL FF (dvopredmetni)

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk: 90 KT za celotni študij
Pridobljen naziv: Diplomant teoloških študij (UN) in …
Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Dvodisciplinarni univerzitetni program Teoloških študij je povezljiv z dvodisciplinarnimi študijskimi programi Filozofske fakuletete Univerze v Ljubljani in z enim od njih skupaj sestavljata celoten študij. Povezljivi pedagoški dvodisciplinarni študijski programi na Fiozofski fakulteti so: Angleščina, češčina, filozofija, francoščina, geografija, grščina, italijanščina, južnoslovanski študiji, latinščina, muzikologija, nemščina, poljščina, ruščina, slovaščina, slovenščina, sociologija, španščina, umetnostna zgodovina, zgodovina in drugi programi, ki jih bo FF razvila glede na potrebe šolstva, vseživljenjskega izobraževanja in razvoj strok, ter vsemi tistimi programi, ki bi se izkazali kot primerni.

Temeljni cilji univerzitetnega dvopredmetnega programa Teoloških študij so posredovanje temeljni znanj s področja teoloških in religijskih študij (humanistično-filozofska, religijska, biblična, historična in dogmatično-ekleziološka znanja), da usposobi študenta za prenos teoretičnega znanja v življenjsko prakso (za uporabo znanj pri reševanju vprašanj, ki jih religijska in teološka problematika odpirata), da oblikuje duhovno-etično držo študenta in da usposobi študenta za interdisciplinarno mišljenje in delovanje.

Pri izvajanju dvodisciplinarnih študijskih programov je za vse študente, ki izberejo dvodisciplinarni univerzitetni program Teoloških študij, matična fakulteta Filozofska fakulteta UL.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.000 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se