Turistične destinacije in doživetja

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za turizem UM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister turizma
Kraj izvajanja:
Brežice

O študijskem programu

Osnovni cilj študijskega programa 2. stopnje turizma: Doživetja in destinacije  je poglobljeno izobraževanje in usposabljanje razvojnega in vodilnega kadra v vseh strukturah turističnega gospodarstva in javnega sektorja, kjer se ta srečuje z vsebinami s področja turizma.

Gre za kadre, ki morajo obvladovati in reševati razvojna vprašanja v delovnem procesu s področja turizma in biti sposobni znanja implementirati v optimalno delovanje turistične organizacije kot dela turističnega sistema.

Na vsebinskem področju so cilji študija turizma usmerjeni v:

  • poglobljeno raziskovanje turizma: podprto s kritično analizo vpliva turizma in njegove umeščenosti v digitalizacijo in izkustveno ekonomijo;
  • inovativno oblikovanje turističnih doživetij:  podprto s poznavanjem globalnih dobrih praks in uspešnim poslovnim odločanjem;
  • strateško načrtovanje razvoja destinacij: podprto z zavedanjem o odgovornosti turizma in pomembnosti sodelovanja vseh turističnih akterjev.

Na osnovi teh ciljev bodo diplomanti dosegli takšno teoretično znanje in njegovo uporabo v praksi, da bodo z njim dosegli vse splošne in predmetno-specifične kompetence, določene s predlaganim študijskim programom.

Vpisni pogoji

V študijski program 2. stopnje Turistične destinacije in doživetja se lahko vpiše, kdor je zaključil:

1. Študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij: 1013 (hotelirstvo in gostinstvo), 1015 (potovanja, turizem, prosti čas), 0388 (družbene vede), 0488 (poslovne in upravne vede), 0416 ( prodaja), 0414 (marketing in oglaševanje), 0413
(poslovodenje in upravljanje), 0417 (delovno življenje), 0314 (geografija).

2. Študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij, če je pred vpisom v študijski program opravil študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 10-60 ECTS, ki jih kandidat lahko opravi med študijem na prvi stopnji, v programih za izpopolnjevanje oz. z opravljanjem diferencialnih izpitov pred vpisom v 1. letnik v študijskega programa. Opraviti mora naslednje obveznosti: Osnove turizma (6 ECTS) in Destinacijski management (6 ECTS).

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
96SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se