Turizem

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za vede o zdravju Izola UP
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister turizma
Kraj izvajanja:
Portorož

O študijskem programu

Podiplomski magistrski študijski program je interdisciplinarno zasnovan program, ki gleda na fenomen turizma iz socio-kulturne, ekonomsko-poslovne, okoljske in znanstveno-raziskovalne perspektive.

Študent razvije sposobnost oblikovanja novih konceptov in modelov razvoja turizma, turističnih produktov in storitev. Z možnostjo izbire med dvema smerema – poslovno organizacijsko in družbeno prostorsko – se v tej smeri ustrezno profilira.

Diplomanti bodo usposobljeni za prevzem vodstvenih in vodilnih funkcij v turističnem gospodarstvu in dejavnostih, ki so povezane s turizmom v zasebnem in javnem sektorju in za samostojno metodološko raziskovanje v turizmu.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje s študijskih področij: turizem, osebne storitve, družbene vede, poslovne in organizacijske vede, pravo, humanistične vede, novinarstvo in informiranje, zdravstvo, socialno delo, transportne storitve, varstvo okolja, ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij ter pred vpisom opravljeni izpiti iz predmetov: Uvod v turizem (6 ECTS) in Upravljanje poslovnih sistemov (6 ECTS).

Študijske smeri

  • Družbeno prostorska smer
  • Poslovno organizacijska smer
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
96SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se