Umetnostna zgodovina (enopredmetni)

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Magister umetnostne zgodovine
?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Cilj študijskega programa je, da po uspešnem zaključku študente usposobi za raziskovanje samostojnih umetnostnozgodovinskih problemov, samostojno delo v muzejskih institucijah, likovnih galerijah in drugih kulturnih ustanovah ter za samostojno delo v zavodih za varstvo naravne in kulturne dediščine in podobnih ustanovah, ki se ukvarjajo s spremljanjem, razvijanjem, propagiranjem, raziskovanjem in varovanjem umetnostnih oz. kulturnih spomenikov.

V okviru študijskega programa študentje poglabljajo svoje znanje o umetnostnozgodovinskih metodah in teorijah. S kritičnim branjem in uporabo virov ter strokovne literature, z neposrednim pristopom do umetnostnih spomenikov v zbirkah in na terenu razvijajo veščine, potrebne za samostojno znanstveno-raziskovalno delo.

Vpisni pogoji

  • Končan bolonjski prvostopenjski študijski program umetnostno-zgodovinske študijske usmeritve ali
  • končan katerikoli drugi bolonjski prvostopenjski študijski program ter opravljeni diferencialni izpiti v obsegu od 10 do 60 KT: Uvod v občo umetnostno zgodovino (5 KT), Uvod v slovensko umetnostno zgodovino (5 KT), Umetnost zgodnjega in visokega srednjega veka v Zahodni Evropi I in II (10 KT), Umetnost poznega srednjega veka in zgodnjega novega veka v Zahodni Evropi I in II (10 KT), Umetnost novega veka v Zahodni Evropi I in II (10 KT), Slovenska umetnost v srednjem veku I in II (10 KT) in Slovenska umetnost v novem veku I in II (10 KT).

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.800€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
92SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se