Uporabna statistika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za elektrotehniko UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister uporabne statistike
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Drugostopenjski program Uporabna statistika je sestavljen interdisciplinarno in združuje večino statističnih področij, ki jih goji Univerza v Ljubljani. Program je namenjen tako študentom naravoslovno-tehničnih ved kot tudi študentom družboslovnih programov z večjim poudarkom na statistično-metodoloških vsebinah in informatiki. Temeljni cilj programa je izobraževanje (visoko usposobljenih) strokovnjakov, ki obvladajo tako temeljna znanja iz statistične teorije kot tudi statistična znanja, ki so specifična za posamezna področja uporabe statistike. Študentu bo omogočil obvladanje statistične metodologije na izbranem področju, ga opremil s poglobljenim razumevanjem statističnega sklepanja in mu nudil vrsto praktičnih znanj, ki mu bodo omogočila neposredno vključitev v delo v gospodarstvu oziroma javni sferi. Hkrati program zagotavlja tudi dovolj temeljnih znanj teoretične statistike, da bo diplomant lahko samostojno razširil svoje kompetence na nova področja statistike.

Vpisni pogoji

Na interdisciplinarni magistrski študijski program Uporabna statistika se lahko vpiše, kdor je zaključil študijski program vsaj prve stopnje s katerega koli strokovnega področja.Na interdisciplinarni magistrski študijski program Uporabna statistika se lahko vpišejo tudi diplomanti tujih univerz. Enakovrednost predhodno pridobljene izobrazbe v tujini se ugotavlja v postopku priznavanja tujega izobraževanja za nadaljevanje izobraževanja skladno s Statutom UL.

Podrobnejši podatki o vpisu v študijskem letu 2022/2023 so dosegljivi na spletni strani programa Uporabna statistika.

Merila in postopki za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa

V primeru omejitve vpisa bodo kandidati za vpisna mesta izbrani glede na:

  • povprečne ocene dosežene na študiju I. stopnje, brez diplome (30%)
  • rezultate preizkusa znanja (izbirnega izpita), ki obsega vsebine s področja logike, maturitetnega znanja matematike, splošno znanje verjetnosti ter statistične pismenosti (70%).
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
519SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se