Uprava

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za upravo UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant/-ka upravnih ved (VS)
Kraj izvajanja:
redni študij: Ljubljana, izredni študij: e-študij na daljavo

O študijskem programu

Študijski program z najdaljšo tradicijo na fakulteti je izrazito praktično naravnan in daje vsa potrebna strokovna, organizacijska, računalniška in administrativno-tehnična znanja za delo tako v javni kot zasebni sferi. Študenta usposobi za uspešno delo tako v upravni praksi na tipičnih delovnih mestih tajnika, poslovnega sekretarja, strokovnega referenta na najrazličnejših področjih, kjer so potrebna interdisciplinarna pravno/upravno/ekonomska znanja, do vodij organizacijskih enot na nižjih in srednjih hierarhičnih ravneh kot tudi za uspešno delo na vodstvenih položajih v različnih organizacijskih enotah na nižjih in srednjih hierarhičnih ravneh. Ambicioznejšim študentom pa zagotavlja dovolj teoretičnih znanj za nadaljevanje študija na magistrskih študijskih programih.

Redni študij se izvaja na sedežu fakultete v Ljubljani. Študijski proces poteka v obliki predavanj in vaj. Na predavanjih se študenti seznanijo s teoretičnimi vsebinami in prikazom uporabe znanj v praksi, vaje pa so namenjene utrjevanju osnovnega znanja in podrobnejši obravnavi praktičnih primerov iz prakse.

Izredni študij v celoti poteka v obliki e-študija na daljavo, z izjemo izpitov, ki se izvedejo v prostorih fakultete. Izvedba posameznega letnika je modularna. To pomeni, da se predmeti izvajajo zaporedno in praviloma brez prekrivanja.

Izvedba predmetov poteka v naslednjem časovnem obsegu:

– tuj jezik: 9 tednov

– informacijski predmeti: 4 tedni

– ostali predmeti: 5 tednov

Zadnja 2 tedna sta namenjena pripravam na izpit in dokončanju drugih študijskih obveznosti v skladu z učnim načrtom (npr. izdelava in zagovor seminarske naloge). Zadnji dan izvedbe predmeta je namenjen izvedbi 1. izpitnega roka.

Vpisni pogoji

  • opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v katerem koli srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.200 €

Študijske smeri

  • Javna uprava
  • Poslovna uprava
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
591SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se