Upravljanje javnega sektorja

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za upravo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant/-ka upravnih ved (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Program poleg teoretičnih, metodoloških in raziskovalnih znanj, potrebnih za nadaljevanje študija na magistrskih študijskih programih, zagotavlja tudi praktična znanja ter usposobljenost za delo v praksi. Študij zagotavlja uspešno in samostojno raziskovalno, strokovno ali vodstveno delo tudi na najzahtevnejših delovnih mestih. Zaposlitev je možna v javni in poslovni upravi ter v zasebnih podjetjih, še zlasti tistih, ki veliko sodelujejo z javnimi sektorjem.

Kogar zanima delo v institucijah Evropske unije, lahko ob vpisu v 2. letnik izbere smer Upravljanje v Evropski uniji, na kateri se usposobi za zaposlitev v evropskih institucijah, v katerih ima Slovenija zaradi kvot še precej odprtih možnosti za zaposlitev. Študij na tej smeri je obogaten z intenzivnimi tečaji oz. moduli za pripravo na izpit EPSO, s strokovnimi posveti, znanstvenimi konferencami in okroglimi mizami na temo EU. S pridobljenim znanjem in kompetencami diplomanti lahko enakovredno kandidirajo v selekcijskih postopkih za delovna mesta, skupaj s kandidati iz ostalih držav članic in uspešno opravljajo delovne obveznosti.

Vpisni pogoji

  • opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature: zgodovina, psihologija, filozofija, sociologija ali ekonomija – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
95SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se