Upravna informatika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za upravo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir / diplomirana inženirka upravne informatike (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana (Fakulteta za upravo in Fakulteta za računalništvo in informatiko UL)

O študijskem programu

Interdisciplinarni univerzitetni študijski program Fakultete za upravo in Fakultete za računalništvo in informatiko Upravna informatika omogoča študentom pridobitev interdisciplinarnih znanj s področja upravnih in informacijskih znanosti. S tako kombinacijo znanj dobijo študenti ustrezne kompetence za poglobljeno razumevanje procesov upravljanja, vodenja in menedžmenta, njihovo kritično analizo in razvoj informacijskih rešitev, ki bodo osnova za njihovo boljše izvajanje.

Diplomanti programa so sposobni razvijati in vzdrževati celovite informacijske rešitve, tako informacijske sisteme kot tudi potrebno strojno in programsko opremo. Študijski program izobražuje sodobne strokovnjake s področja upravne informatike, ki so se sposobni vključiti v delo na področju javne uprave, javnega sektorja ali v gospodarstvu, tako doma kakor tudi v Evropski uniji. Študijski program je naravnan interdisciplinarno in daje poglobljena znanja iz računalniške tehnologije, interneta in nove informacijske tehnologije ter upravno-pravna, ekonomska, organizacijska znanja, ki so potrebna za razumevanje delovanja javne in poslovne uprave. Hkrati zagotavlja uspešno in neposredno nadaljevanje študija na magistrskih študijskih programih.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature: računalništvo, matematika ali fizika – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
85SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se