Varovanje

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
B2 Visoka šola za poslovne vede, Ljubljana
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir varovanja
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Raziskave v svetovnem merilu poročajo, da upravljanje varnosti postaja vse bolj pogosto in potrebno. Prav tako v javnosti narašča zaskrbljenost glede varnosti – tako premoženjske, kot tudi osebne, zato postaja študij varovanja eden izmed najbolj dinamičnih in najhitreje rastočih področij študija, kot posledica po povečanem zaposlovanju na področju varovanja.

Živimo v času, ko postaja varovanje oseb in premoženja del našega vsakdana, zato se potrebe po zaposlovanju inženirjev varovanja večajo iz dneva v dan. V Sloveniji je na dan 12. 11. 2012 bilo že 124 delujočih pravnih subjektov z licencami na področju zasebnega varovanja.

Izzivi, s katerimi se srečujejo inženirji varovanja postajajo vsak dan bolj prefinjeni in segajo tako na področja korporativne varnosti, fizičnega varovanja in informacijske varnosti. Upravljanje varnosti se v številnih organizacijah iz ozadja seli v ospredje, zato se pojavlja vedno več potreb po izobraženih in usposobljenih strokovnjakih s tega področja.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
592SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se