Velnes

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
B2 Visoka šola za poslovne vede, Ljubljana
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Organizator poslovanja v velneški dejavnosti
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Velnes kot način življenja je zmeraj bolj aktualen v današnjem času, saj se ljudje vedno bolj zavedajo pomena zdravega načina življenja, zdrave prehrane in pomena vsakodnevnih telesnih aktivnosti. Pogosto ljudje ne vedo kako začeti zdravo živeti. Strokovnjaki na področju velneške dejavnosti lahko pomagajo mnogim do zdravega načina življenja, tako doma kot po svetu.

Študij usposoblja za zagotavljanje svetovalnih storitev za stranke, ki so v skrbeh glede svojega življenjskega stila, ki imajo številna vprašanja, kot so izguba teže, obvladovanje stresa, fitnesa in zdrave prehrane. Organizatorji poslovanja v velneški dejavnostiso tako zaposljivi na različnih področjih: kot vodje velneških aktivnosti, načrtovalci novih velneških proizvodov in storitev, svetovalci na področju velnesa, športni trenerji, fitnes inštruktorji, pomočniki zdravstvenih domov in domov za starejše občane kot tudi rehabilitacijski specialisti.

Velnes trenerji pomagajo ljudem pri zdravstvenih težavah, pri obvladovanju stresa, pomagali ljudem prekiniti slabe življenjske navade in jim trajno spremeniti življenjski slog na bolje.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se