Vizualne umetnosti – smer konceptualizacija prostora

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
AVA - Akademija za vizualne umetnosti
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
dipl. viz. um. (VS)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Konceptualizacija prostora je 3-letni dodiplomski študij, ki temelji na vizualnih praksah, združuje pa prvine likovne umetnosti, arhitekture, fotografije, filma, videa in gledališča. Skozi študij spodbujamo študente, da prevzemajo popoln nadzor nad vsemi vizualnimi in drugimi zaznavnimi vidiki produkcije z možnostjo izpeljave le-teh v različne realizacijske oblike in vsebine.

Študij združuje uporabo novih teorij in tehnologij z že uveljavljenimi praksami, kot so objektivna prostorska obravnava s poudarkom na času/trajanju, prenosom idej v vizualne medije (film, video, gledališče), izdelava 3D modelov – maket, izdelava ’story boardov’. Namenjen je vsem tistim, ki želijo pridobiti znanja iz uporabe prostora in dogodka v njem: na področju filmske/video režije, scenografije, gledališke scenografije in režije, TV scenografije, lutkovne režije in scenografije, animacije, filma, videa, in performansa.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature (: filozofija, likovna teorija, sodobni ples, umetnostna zgodovina, sociologija, teorija in zgodovina drame in gledališča) – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini
  • v izjemnih primerih je lahko v študijski program sprejet tudi kandidat, ki ne izpolni zgoraj navedenih vpisnih pogojev, a izkazuje izjemno umetniško nadarjenost.

Šolnina

Za redni in izredni študij, posamezni letnik: 3.600€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
249SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se