Zdravstvena nega

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Novem mestu
Zavod:
Fakulteta za zdravstvene vede UNM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister zdravstvene nege
Kraj izvajanja:
Novo mesto

O študijskem programu

Magistrski študijski program Zdravstvena nega je zasnovan tako, da nadgrajuje in razširja obseg znanja, stališč, profesionalnih vrednot in spretnosti, ki so jih študenti pridobili na prvi stopnji izobraževanja. Program omogoča pridobivanje in poglabljanje znanja s področja zdravstvenih in drugih sorodnih ved, ki podpirajo razvoj zdravstvene nege kot znanstvene discipline. Študij spodbuja pridobivanje poglobljenega znanja za izvirno temeljno ali uporabno raziskovalno in znanstveno delo, ki ustvarja novo znanje in izpolnjuje merila za znanstveno objavljanje ter kritično presojanje znanstvenih spoznanj in njihovo implementacijo v klinično okolje. Študent razvije kompetence za vodenje najzahtevnejših delovnih sistemov, strateško odločanje, reševanje problemov v novih ali neobičajnih razmerah ter kritično presojo in refleksijo. Program usposobi študenta za razumevanje in odgovorno odzivanje na širše globalizacijske procese in pojav multikulturnosti v družbenem okolju. Diplomanti lahko nadaljujejo izobraževanje v doktorskih študijskih programih.

Vpisni pogoji

V prvi letnik študijskega programa se lahko vpiše, kdor je končal:
• visokošolski študijski program Zdravstvena nega (v obsegu 180 KT),
• visokošolski študijski program s področja zdravstvene nege pred novelo Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 63/04),
• visokošolski študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij v okviru področja Klasius-P16: 0913 – Zdravstvena nega in babištvo. Kandidati iz teh študijskih programov morajo pred vpisom opraviti študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v programu Zdravstvena nega. Obveznosti se določijo glede na razliko v študijskih programih in obsegajo od 10 do največ 60 KT. Kandidati jih morajo opraviti na fakulteti pred vpisom (z vključitvijo v študij na prvi stopnji, z vključitvijo v programe za izpopolnjevanje ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študijski program).

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
92SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se