Restavracija Radha Govinda

Mesto

Podrobnosti

Vrednost obroka:
8
Doplačilo obroka:
4.14
Wolt
Vegansko
Brezplačno parkirišče
Mize znotraj
Ni dostopno za invalide
Odprt Wi-Fi

Opis

Začetki restavracije Govinda’s segajo v čas, ko sem bil še menih v Hare Krišna centru na Žibertovi 27. Z okna sem gledal na dvorišče restavracije – takrat Petovije –, ki je mejila na center. To je bilo leta1996. Prijatelju Leonu sem rekel:”Tu bo nekoč restavracija Govinda’s, kjer bodo vsi lahko uživali v pestri in raznoliki hrani, prav tako kot mi sedaj jemo in uživamo do polnega zadovoljstva.”Leon se je nasmejal in mi zaželel vso srečo in izpolnitev želje. “Seveda, zakaj bi bili samo mi deležni tega nektarja? Vsak ga mora okusiti.”

Kasneje, leta 2006, ko se je bližal čas izpolnitve mojih sanj in uresničitve napol v šali izrečenih besed, se je dogajalo marsikaj. Spoznal sem lastnico Petovie, gospo Marto in njenega moža Bogdana, ki sta v resnici kupila restavracijo za hčer, vendar ta ni pokazala zanimanja. Takrat sem si že ustvaril družino in skupaj s soprogo Manco sva si utirala pot k promociji okusne vegetarijanske hrane. Kuharski tečaji in šola so bili mnogim v veliko pomoč, vendar je bilo kljub temu treba začeti z vsakodnevno dostavo kosil na dom in na delovna mesta. Prav na enodnevnem kuharskem tečaju sem spoznal omenjeno gospo Marto, ki je pokazala veliko zanimanje za tovrstno kuhinjo. Predlagala mi je najem restavracije, vendar žal takrat nisem imel dovolj denarja. Rekel sem: “Če vaša hči noče restavracije, posvojite mene, pa bo.” Zasmejala se je in rekla: “Vedno je tako. Tisti, ki imajo možnost, je ne izkoristijo, in tisti, ki je nimajo, si močno želijo tisto, česar nimajo.”

Leta 2007 je usoda hotela, da odprem to restavracijo, kljub temu, da sem bil brez prebite pare. Prijatelj Nedeljko, ki je že prej odprl lokal s hitro vegetarijansko hrano Holly Food, si je zadal za cilj odpreti še vegetarijansko restavracijo. Kot zelo uspešen poslovnež in moj dober prijatelj mi je predlagal sodelovanje – in rezultat najinega sodelovanja je bilo odprtje samopostrežne vegetarijanske restavracije Govinda’s leta 2008. Nedeljko je poskrbel za nakup restavracije in uredil prostor, moja naloga pa je bila napolniti restavracijo z dobrotami, v katerih bodo lahko vsi gostje uživali do polnega zadovoljstva. Ekipa Radha Govinde še vedno ustvarja za vaš užitek, z žarom, kakršnega smo čutili prvi dan. Hvaležni smo vam za vso podporo in si želimo še veliko okusnih kosil v vaši družbi.

Prispevki

Recept za hokaido bučno juho z domačimi jušnimi rezanci

Sestavine 100 g svežega koromača ali belega zelja, 2 žlički asafetide (srednjeazijska začimba), 1 žličko kurkume, 3 žličke rdeče paprike, 2 kg hokaido buče, ...

Lokacija

Pusti svoje mnenje

Delovni čas

ponedeljek 11.00 - 17.00
torek 11.00 - 17.00
sreda 11.00 - 17.00
četrtek 11.00 - 17.00
petek 11.00 - 17.00
sobota 11.00 - 17.00
Nedelje in prazniki zaprto

Več informacij

Spletna stran

Facebook

Telefon

059058381