Sociologija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani sociolog (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

V središču poučevanja programa analitska sociologija je razumevanje in pojasnjevanje zapletenosti sodobnega družbenega življenja ter iskanje predlogov za odgovorno soupravljanje sodobnih družb, zavedajoč se njihove globalne prepletenosti.
Študenti med študijem pridobijo znanja s področij prostorsko-okoljskih sprememb, javnega mnenja in množičnih komunikacij, družbene umeščenosti političnih procesov, oblikovanja individualnih in kolektivnih identitet, religijskih pojavov, življenjskih potekov, vsakdanjega življenja, spolov in družin. Razvejanost socioloških specializacij dopolnjujejo znanja o temeljnih socioloških konceptih, klasičnih in sodobnih socioloških teorijah ter družboslovni metodologiji.
Sociologi so ustvarjalni in inovativni – odlikuje jih intelektualna strogost in kritičnost, moralna odgovornost, spoštovanje do različnosti in razvite komunikacijske veščine.

Diplomanti analitske sociologije so usposobljeni za analitično-raziskovalno, svetovalno in vodstveno delo na različnih teritorialnih in sektorskih ravneh. Njihove prednosti so sposobnost za organizacijo raziskovalnega dela in kritično sociološko analizo trendov družbenega razvoja, iskanje odgovorov na sodobne družbene izzive ter pripravljenost za skupinsko delo in vodenje.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
134SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se