V Maternici (In Utero)

  Dokumentarni film In Utero

  Datum / Čas
  Date(s) - 10. decembra, 2019
  20.00

  Lokacija
  Kino Bežigrad Kino Bežigrad

  Kategorije


  Dokumentarni film »V Maternici« (In Utero) raziskuje in odpira nov pogled na eno najpomembnejših tematik našega časa – naše življenje v maternici.

  Film odkriva kako to obdobje vpliva na naše celotno življenje. Predstavi nam najnovejša odkritja epigenetike, neuro-znanosti, psihologije in ostalih ved o tem, kako močno in neposredno nas zaznamuje obdobje nosečnosti, proces rojstva in zgodnje obdobje našega življenja.

  Kako se bremena naših prednikov prenašajo na naslednje generacije in nas ovirajo pri tem, da bi lahko bolj polno in resnično živeli svoje življenje.

  Kako vplivi okolja, staršev in situacije, ki jih doživljamo v nas pustijo posledice, ki nas zaznamujejo za celotno življenje, ter kako se oblikuje naša osebnost glede na naš prihod v ta svet.

  Zelo pomembna tematika za vse ljudi, predvsem pa za področja raziskovanja človeške psihologije, psihe, zgodovine, družbe, odnosov, zdravljenja in širšega razumevanja vzrokov in posledic, ki jih ljudje nosimo globoko v podzavestnem.
  Film nam pokaže:
  – Kako se bremena naših prednikov prenašajo na naslednje generacije.
  – Kako nas ta stara prepričanja ovirajo pri tem, da bi lahko bolj polno in resnično živeli svoje življenje.
  – Kako vplivi okolja, staršev in situacije, ki jih doživljamo v nas pustijo posledice, ki nas zaznamujejo za celotno življenje.
  – Kako celotna družba vpliva na našo notranjo biologijo.
  – Kako se oblikuje naša osebnost glede na naš prihod v ta svet.
  – Kako naše misli in čustva vplivajo na naše telo in naš živčni sistem

  Pogovor po filmu bosta oblikovala prevajalka filma dr. Špela Peternel, dula, dr. biomedicine, ter Igor Štrucelj, raziskovalec življenja.

  In utero - trailer - napovednik

  + objave

  Glavni urednik

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.