17. Animateka od doma (30. 11. – 9. 12.)

  Animateka
  17. Animateka od doma (30. 11. - 9. 12.)

  Kdaj

  30. novembra, 2020-9. decembra, 2020    
  Cel dan

  Vrsta dogodka

  17. Animateka bo potekala med 30. novembrom in 9. decembrom na uporabnikom prijazni in preizkušeni platformi, ki nam ne omogoča le prikaza filmov, temveč tudi širšo festivalsko izkušnjo predavanj in diskusij AnimatekePRO, pogovorov z režiserji in raznoraznih dogodkov spremljevalnega programa, s katerim vam bomo popestrili gledalsko izkušnjo z domačega kavča.

  Program letošnje Animateke si lahko ogledaš s klikom na to povezavo.

  Vstopnice in festivalske prepustnice pa lahko kupiš s klikom na to povezavo.

   

  O Animateki

  Animateka je mednarodni festival, ki se osredotoča na visokokakovostni avtorski animirani film. Vsak december v treh tekmovalnih programih predstavlja vrhunsko produkcijo kratkih animiranih filmov iz srednje in vzhodne Evrope, najbolj izvirne evropske študentske filme in skrbno izbrane mednarodne filme za otroke in najstnike. Vsako leto predstavi tudi različne posebne programe. Naj bo to jagodni izbor sodobnih del iz celega sveta, zgodovina animiranega filma različnih držav, različne tehnike animacije ali drugi tematski sklopi.

  Prav tako pa Animateka prinaša tudi nacionalne premiere najnovejših celovečernih animiranih filmov. Občinstvo vseh starosti ima možnost uživati tako v bogatem filmskem programu in tudi v številnih dogodkih, kot so pogovori z avtorji, predavanja, okrogle mize, regionalni pitchingi (vse znotraj industrijsko usmerjene platforme AnimatekaPRO), delavnice, razstave, koncerti in neformalna druženja. Cilj Animateke je biti osrednja točka srečevanja strokovnjakov iz regije in sveta, ustvarjanje sodelovanj in koprodukcij, hkrati pa pritegniti zanimanje lokalne javnosti, da se zaljubi v umetnost animiranega filma.

  Urednik portala Student.si

  Prejšnji članekPravljično vzdušje »Tisoč in ene noči« s pisateljico Nino Kosmač
  Naslednji članekMacGyver 12.1: največje slovensko inženirsko tekmovanje

  Urednik portala Student.si

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.