23. Festival slovenskega filma 2020

  23. FSF
  23. FSF
  23. Festival slovenskega filma 2020

  Kdaj

  6. oktobra, 2020-11. oktobra, 2020    
  Cel dan

  Vrsta dogodka

  Leto 2020 nam je pokazalo svet v povsem drugačni podobi. Nanjo nihče ni bil zares pripravljen in po mesecih klečanja pred neznatnim virusom se vsak na svoj način še vedno trudimo prilagoditi novi resničnosti. Tudi letošnji Festival slovenskega filma, že 23. po vrsti, bo drugačen, kot smo ga bili vajeni doslej. S septembra smo ga prestavili na zgodnjo jesen, na obdobje med 6. in 11. oktobrom, in ga iz Portoroža preselili v središče prestolnice, kjer bo naše osrednje prizorišče Kino Komuna. Čisto potihem upamo, da bomo v jesensko Ljubljano prinesli vsaj sled tople, širokogrudne mediteranske sape, če nas bo epidemija že prikrajšala za tisto pravo festivalsko družabno vrenje.

  23. FSF bo potekal v hibridni obliki. V Kinu Komuna si bo mogoče ogledati filme iz tekmovalnega programa, medtem ko bo pregledni program dostopen na spletni platformi, ki smo jo vzpostavili v sodelovanju z RTV Slovenija. Le streljaj od Kina Komune, v konferenčnih sobah Hotela Slon, bomo organizirali pogovore z ustvarjalci, ki se jih boste ob predhodni prijavi lahko udeležili v živo ali pa jih v prenosu spremljali preko festivalske strani. Tudi pri strokovnem programu bomo letos kombinirali stvarno prisotnost z digitalnim gostovanjem (predvsem tujih) udeležencev. Natančen seznam dogodkov bomo objavili na spletni strani.

  Filmski program

  Letošnji filmski program je razdeljen v pet programskih sklopov: Tekmovalni program, Pregledni program, Otroški animirani filmi, Študijski filmi in letošnja posebnost – sklop 12 kratkih filmov, posnetih v dolgih dnevih karantene, ki smo mu nadeli ime Korona sekcija. V uradni tekmovalni program 23. FSF se je uvrstilo 7 celovečernih filmov (3 igrani in 4 dokumentarni), 9 koprodukcijskih filmov (6 celovečernih in 3 kratki), 7 dokumentarnih srednje metražnih filmov ter 18 kratkih in 9 študijskih filmov različnih kategorij. Za uradne festivalske nagrade vesna se bo tako potegovalo 50 filmov. Raznolik pa bo tudi filmski pregledni program, ki obsega 4 celovečerne filme (dokumentarne), 8 srednje metražnih filmov (prav tako vsi dokumentarni) ter 20 kratkih in 14 študijskih filmov različnih
  kategorij.

  Urednik portala Student.si

  Prejšnji članekFestival sprehodov 2020
  Naslednji članekPredstavitev knjige kratkih zgodb: Razlito črnilo
  Žiga Kastelic

  Urednik portala Student.si

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.