26. Festival slovenskega filma Portorož

  26. FSF
  26. FSF
  26. Festival slovenskega filma Portorož

  Kdaj

  3. oktobra, 2023-8. oktobra, 2023    
  Cel dan

  Kje

  Avditorij Portorož
  Senčna pot 8A, Portorož, 6320

  Vrsta dogodka

  26. edicija Festivala slovenskega filma Portorož se bo odvijala med 3. in 8. oktobrom 2023. Središče dogajanja bo tradicionalno v prelepem Portorožu, kjer se bodo zvrstile predstavitve najboljših slovenskih filmov in posebni dogodki za širok spekter filmskih navdušencev.

  O Festivalu slovenskega filma

  Festival slovenskega filma Portorož je kulturni in strokovni dogodek, na katerem se srečujejo filmski ustvarjalci, strokovna javnost, poslovni partnerji in ljubitelji filma. Je vsakoletno srečanje, kjer se v šestih zaporednih dneh odvrti sveža produkcija igranih, dokumentarnih, animiranih, eksperimentalnih, celovečernih, srednjemetražnih in kratkih filmov. Po projekcijah se ob prisotnosti številnih filmskih ustvarjalcev zvrstijo novinarske konference in pogovori o filmih; pomemben poudarek pa ima tudi strokovni program festivala s tematskimi konferencami, filmskimi delavnicami ter koprodukcijskimi srečanji in mednarodnim sodelovanjem. Na festival so povabljeni različni gostje iz Slovenije in tujine, prav tako pa je poskrbljeno za sprostitev, saj je festival namenjen tudi neformalnemu druženju, ki je pomemben vir pretoka informacij tako med filmskimi ustvarjalci kot tudi ostalo javnostjo.

  Festival se zaključi s slovesno podelitvijo nagrad vesna. Vesna simbolizira priljubljenost junakinje iz legendarnega istoimenskega filma, ki ga je leta 1955 režiral František Čap. Češki režiser danes predstavlja enega stebrov zgodovine slovenskega filma in je svetel primer evropske kulturne povezanosti in odprtosti slovenske filmske produkcije. Festival povezuje nove pristope mlade generacije avtorjev z izročilom velikih imen slovenske filmske zgodovine, ki pa je vedno bolj povezana z evropsko filmsko ustvarjalnostjo.

  Vse informacije o 26. FSF najdeš na njihovi spletni strani Festival slovenskega filma.

  Urednik portala Student.si

  Prejšnji članek35. grafični bienale Ljubljana: Iz praznine so prišli darovi kozmosa
  Naslednji članekVarstvo otrok je lahko odlično študentsko delo – brezplačen dogodek v WOOP areni

  Urednik portala Student.si

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.