30. Ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFE

    Datum / Čas
    Date(s) - 13. novembra, 2019 - 24. novembra, 2019
    Cel dan

    Lokacija
    Kinodvor Ljubljana

    Kategorije


    Več kot sto filmov bo predvajanih na različnih lokacijah po Ljubljani in Sloveniji. Zmagovalci mednarodnih festivalov (Berlin, Rotterdam, Cannes ..) bodo tudi pri nas. Filmi, ki jih ponavadi ne vidiš v kino verigah. Kakovostni in narejeni z dušo.

    Preveri kateri film bi si ogledal.

    Ljubljanski mednarodni filmski festival
    Ljubljanski mednarodni filmski festival

    Odprtje 30. Liffa

    SR, 13. novembra, ob 19.30
    Linhartova dvorana

    Uvodoma bo občinstvo pozdravil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, častni pokrovitelj jubilejnega 30. Liffa, in odprl festival.

    Začetek festivala bo z nekaj besedami pospremil programski direktor Simon Popek, na oder pa bomo povabili prvo direktorico festivala Jelko Stergel, ki ji bo generalna direktorica Uršula Cetinski podelila priznanje Cankarjevega doma za zasluge pri razvoju in promociji filmske umetnosti.

    Na odprtju bo z nami osrednji gost festivala, režiser Abel Ferrara, katerega film Tommaso si bomo ogledali v nadaljevanju prireditve. Z njim se bo pogovarjala Patricija Maličev.

    Prireditev ob uradnem odprtju 30. Liffa bo povezoval dramski igralec Matej Puc, za glasbo pa bo poskrbel duo Silence.

    Večer z Abelom Ferraro

    ČE, 14. novembra

    Po projekciji filma Tommaso ob 20.30 v Kosovelovi dvorani se nam bo pridružil režiser Abel Ferrara in nam na masterclassu, ki ga bosta povezovala Patricija Maličev in Simon Popek, zaupal svoje poglede, razmišljanja in ustvarjalne izkušnje.

    Abel Ferrara se je rodil leta 1951 v Bronxu, ZDA. Amaterske filme je na 8-milimetrsko kamero snemal že kot najstnik. Njegovo portretiranje nasilne plati New Yorka se je nadaljevalo v prvih celovečernih filmih, kot sta The Driller Killer in Ms. 45. Z leti si je prislužil status kultnega ustvarjalca, ki so mu na poklicni poti redno pomagali uveljavljeni igralci, kot so Christopher Walken, Harvey Keitel in v zadnjem času Willem Dafoe.

    Filmografija (izbor)

    • 1979 The Driller Killer
    • 1981 Ms. 45
    • 1984 Fear City (New York, mesto strahu)
    • 1987 China Girl (Dekle iz Kitajske četrti)
    • 1990 King of New York (Kralj New Yorka)
    • 1992 Bad Lieutenant (Pokvarjeni poročnik)
    • 1993 Body Snatchers (Tatovi teles)
    • 1995 The Addiction (Odvisnost)
    • 2001 ‘R Xmas (Krvavi božič)
    • 2005 Mary (Marija)
    • 2014 Welcome To New York (Dobrodošli v New Yorku)
    • 2014 Pasolini
    • 2019 Tommaso

    Pokrovitelji

    • Glavni pokrovitelj: Telekom Slovenije, d.d.
    • Medijska pokrovitelja: Delo, d.o.o., Europlakat
    • Spletni medijski pokrovitelj: MMC RTV SLO
    • S podporo programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa – MEDIA

    Vabljeni v Drugo preddverje Cankarjevega doma, kjer bodo skupaj zbrani novinarsko središče, blagajna, prostor za pogovore z gosti ter festivalsko shajališče za oddih in zabavo.

    PUSTITE KOMENTAR

    Prosim vpiši ime
    Prosim vpiši svoj komentar

    Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.