6. Pivomanija: Festival kraft piva 2019

  Pivomanija
  6. Pivomanija: Festival kraft piva 2019

  Kdaj

  30. avgusta, 2019    
  13.00-22.00

  Kje

  Park ob Hiši mladih
  Cesta IV. prekomorske 61a, Ajdovščina, 5270

  Vrsta dogodka

  Zadnja avgustovska sobota bo tudi letos praznik butičnega piva, saj bo v Ajdovščini potekala že 6. Pivomanija: Festival kraft piva 2019, ki ga ob svojem rojstnem dnevu vsako leto pripravi Pivovarna Pelicon. Dogodek z dušo in srcem pritegne obiskovalce iz vse Slovenije, ki se bodo tokrat družili ob več kot 40 vrhunskih domačih in tujih pivovarskih zvarkih v parku ob Hiši mladih med 13. in 22. uro.

  Rdeča nit letošnje Pivomanije bo raziskovanje bogatega nabora različnih stilov piva, ki jih bodo obiskovalcem približali s priročnikom in sommeliersko delavnico. »Ob začetku druge petletke smo se odločili, da na pipe Pivomanije priključimo kar najbolj širok izbor različnih stilov piva. Želimo si, da bi lahko s posebneži pocrkljali poznavalce, hkrati pa začetnikom, ki se s kraft pivom šele spoznavajo, pripravili res dobro odskočno desko v pisani svet butičnega pivovarstva,« sta ob pripravah na festival, ki ga podpira tudi Občina Ajdovščina, povedala Anita Lozar in Matej Pelicon, soustanovitelja Pivovarne Pelicon.

  Klasiki, legende in bonbončki

  Obiskovalci bodo tako lahko poskusili Peliconove klasike in sezonce, izbrana piva slovenskih  (Bevog, Omnivar, Ressel, Reservoir Dogs, Loo-Blah-Nah, Varissh, Human Fish, Barut Brewing And Blending, Kralj) in tujih pivovarskih prijateljev ter rezultate sodelovanj ali »collabov« ajdovskih pivovarjev s kolegi iz Slovenije in Evrope, po kateri so za Pivomanijo nabrali tudi nekaj pivskih bonbončkov, denimo dimljeno (rauchbier) pivo stila märzen iz tradicionalne pivovarne Schlenkerla iz nemškega Bamberga, ali pa pri nas redko, če sploh že kdaj prisotno točeno kislo pivo (lambic) z višnjami bruseljske pivovarne Cantillion.

  Od piva do sodavic in džina ter pivovarskega zajtrka

  Pivovarna Pelicon širi tudi svoj brezalkoholni program in tako bo na Pivomaniji premiero doživela tudi nova brezalkoholna pijača Hoppy Collins. Seveda bo na voljo tudi njen predhodnik Hoppy Tonic ter njegov najboljši prijatelj džin Bratinov v dveh različicah. Novost letošnje Pivomanije bo tudi pivovarski zajtrk dan potem. Druženje ob jajčkih, klobasicah in seveda pivu (nosilci vstopnic za Pivomanijo enega dobijo brezplačno) se bo tako nadaljevalo v nedeljo, 1 septembra, od 8. do 12. ure.

  Ena vstopnica, (skoraj) neskončno piva in muzike

  Pivomanija ohranja all-inclusive koncept dogodka, tako da z eno festivalsko vstopnico obiskovalci lahko poskusijo prav vsa piva, prejmejo pa tudi festivalski katalog in kozarec ter glasbeno spremljavo skupin The Hish N’ Band, Andropavza ter slovenskih »trubačev« Dej Še’n Litro. Vstopnic ni več prav veliko, na voljo pa so na spletu, na OMV bencinskih servisih in trafikah 3dva po Sloveniji.

  Glavni urednik

  Prejšnji članekŠportni vikend Ljubljanica
  Naslednji članekNoben me ne razume
  Matjaž Lesjak

  Glavni urednik

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.