8. Festival žanrskega filma Kurja Polt

  Grafika za filmski festival
  8. Festival žanrskega filma Kurja Polt

  Kdaj

  8. junija, 2021-13. junija, 2021    
  0.00

  Vrsta dogodka

  V duhu futuristične distopije, ki jo živimo, bo 8. festival žanrskega filma Kurja Polt (8. – 13. junij), postal kiborg. Filmski program bo odločno sodoben, filmski nosilci drastično digitalni, festival pa po svoji izvedbi hibriden. Filme bomo predvajali v kinu (#držimopesti) in na spletu. Na spletu bo potekala tudi Konferenca kultnega filma, ki jo že po tradiciji predstavljamo v sodelovanju z britansko Univerzo Northumbria; štela bo rekordne štiri dni in štiri predavanja mednarodnih teoretikov žanrskega filma. Prav tako na spletu bo potekala scenaristična delavnica Moj prvi grozljivi kratkometražec z nagrajeno britansko avtorico in teoretičarko Alison Peirse, medtem ko bosta domači delavnici fanzinarstva in filmske kritike, Naredi si fanzin in Naježimo dlako, ostrimo pogled!, potekali hibridno.

  V filmskem programu bo zgodovinskih kultnih klasik letos le za okus, zato pa bo od sodobnih, instantnih kultov pokalo po šivih. Takšen je že otvoritveni film, antikorporacijska znanstvenofantastična grozljivka Polaščevalka, s katero Brandon “Davidov sin” Cronenberg odločno prevzame očetovo štafeto. V odsotnosti običajnih festivalskih sekcij, retrospektiv, poklonov in fokusov smo letošnje filme za lažjo orientacijo gledalca razporedili v nekaj razpoloženjskih kategorij: Plešem z volkovi združuje, kot se za žanrski festival spodobi, vse grozljivo, srhljivo, skrivnostno in borbeno, a ustvarjeno z umetniško žilico in odločnim avtorskim pečatom. Ker težki časi kar kličejo po komediji, Kliči H za humor z najbolj svežimi festivalskimi žemljicami. Za posvečene žanrske poznavalce in klene ljubitelje kultnega filma pa bo največje mnoštvo ter najbolj divje in odbite festivalske filme nakopičil Divji horder.

  Vabljeni na našo spletno stran, kjer se lahko pobližje spoznate s programom, ter vabljeni, da se nam med 8. in 13. junijem pridružite na spletu in v kinodvoranah! Vstopnice so v prodaji od 1. junija pri blagajni posameznih prizorišč in na Kinodvorovi spletni platformi.

  Kurja Polt kliče K za kino. Naj živi kino! Naj živi žanrski film! Naj živi žanrski film v kinu! (#držimopesti #fingerscrossed)

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.