9. dobrodelni Postojnski tek

  Postojnski tek, slike otrok, ki tečejo
  9. dobrodelni Postojnski tek

  Kdaj

  27. avgusta, 2023    
  9.00-20.00

  Kje

  Titov trg
  Titov trg, Postojna, 6230, Primorska

  Vrsta dogodka

  Po pastirčkovih poteh, nad podzemnimi bivališči človeške ribice, mimo skrivnostnega grajskega hriba Sovič, po poteh kraških gozdov in skozi staro mestno središče – vse to je doživetje postojnskega teka.
  Vabljeni!
  Tekaška prireditev je del Notranjskega tekaškega pokala.

  Štart teka na 10 km bo ob 10:00 na Titovem trgu.

  Trasa štarta skozi staro mestno jedro Majlont. Nadaljuje se po kolesarski stezi Poljane pod hribom Sovič do Čukovce, kjer preidemo na makadamsko pot proti Pivki jami. Na vrhu klanca trasa krene levo na kolesarsko pot Sovič s katere imamo lep razgled proti Nanoški planoti. Po cca 2km pridemo do glavne ceste, ki vodi do kampa Pivka jama. Asfaltna podlaga nas po bujnem gozdu spremlja do idiličnega kampa, kjer bo postavljena okrepčevalnica. Druga polovica deloma asfaltne, deloma makadamske poti se vije iz kampa nazaj proti Ravbarkomandi. Zavijemo za vojašnico in se vračamo nazaj proti hribu Sovič. Pri Soviču zavijemo desno na Borojevičevo pot. Zahodna stran Soviča nudi lep pogled nad mesto Postojna. Po stopnicah se spustimo v Majlont, kjer po ostrem zavoju stečemo do cilja.

  Štart teka na 5 km bo ob 10:15 na Titovem trgu.

  Trasa štarta skozi staro mestno jedro Majlont. Nadaljuje se po kolesarski stezi Poljane pod hribom Sovič do Čukovce, kjer preidemo na makadamsko pot proti Pivki jami. Na vrhu klanca trasa krene levo na kolesarsko pot Sovič s katere imamo lep razgled proti Nanoški planoti. Po spustu trasa zavije levo na stezico proti Velikem otoku, tik nad vasjo začnemo s povratkom po stezici pastirčka Jakoba nazaj do Borojevičeve poti pod Sovičem. Zahodna stran Soviča nudi lep pogled nad mesto Postojna. Po stopnicah se spustimo v Majlont, kjer po ostrem zavoju stečemo do cilja.
  Otroški teki bodo potekali ob 9:00 po Tržaški ulici do Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole.
  Zgodnje predprijave po 20 € do 15. 8. 2023 z bombažno majico.
  Prijave so možne do 22. 8. 2023 in na dan prireditve po 25€ na prijavnem mestu na Titovem trgu v Postojni, kjer bo možen tudi prevzem štartnih številk.
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Prejšnji članekTečaj za voditelja čolna in radijsko postajo VHF GMDSS | 16. – 18. oktober 2023 | UL FS
  Naslednji članekOverjam Festival 2023
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.