Brina, ljubljanski festival gina

  Kdaj

  1. junija, 2019    
  Cel dan

  Kje

  Plečnikov Hram - Križanke
  Trg Francoske Revolucije 2 , Ljubljana, Slovenija, 1000

  Vrsta dogodka

  Živahen utrip Ljubljane bo to soboto, 1. junija, obogatila nova ljubljenka vseh, ki znajo uživati v dobrih stvareh. Brina, ljubljanski festival džina, bo v Križankah potekala od 12. do 24. ure, vstop na dogodek pa bo brezplačen.

  Na Brini se bo predstavilo 18 razstavljalcev, večinoma slovenskih destilarjev džina, za kulinarično dimenzijo pa bodo skrbeli trije izjemni ljubljanski kuharski mojstri. Jorg Zupan iz restavracije Atelje, Jakob Pintar iz TaBara in Igor Jagodic iz restavracije Strelec predstavljajo pomemben del gastronomskega razcveta prestolnice, katerega številne elemente povezuje Gourmet Ljubljana, blagovna znamka Turizma Ljubljana, ki je k Brini pristopila kot partner projekta.

  Brezplačna delavnica o mešanju pijač

  Dogajanje, povezano z džinom in brinom, v prestolnici sicer poteka že od začetka maja, ko so izbrani ljubljanski bari v svojo ponudbo vključili koktejl Brina. Ljubljani na čast ga je zasnoval sommelier in direktor eVina Gašper Čarman, ki bo 1. junija ob 12.30 uri v Križankah vodil brezplačno delavnico o osnovnih smernicah mešanja pijač.

  Na Brini tudi dva brezalkoholna džina

  Na festivalu bodo v čudovitih aromah džina lahko uživali tudi vsi tisti, ki alkohola ne pijejo. S posebnimi tehnološkimi postopki, ki so sicer podobni klasičnemu destiliranju, a precej zahtevnejši, znajo destilarji iz različnega rastlinja izdelati žgano pijačo brez alkohola, kar v globalnem merilu na trgu pijač postaja vedno močnejši trend. Brezalkoholna džina bosta predstavila Brin Gin ter nova ljubljanska destilarna Vera Spirits.

  Prejšnji članekKoncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije
  Naslednji članekArt Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.