Festival Europa Cantat 2021

  Množica ljudi stoji v obliki srca
  Festival Europa Cantat 2021

  Kdaj

  16. julija, 2021-25. julija, 2021    
  Cel dan

  Vrsta dogodka

  Letos poleti se Sloveniji obeta najbolj izjemen glasbeni dogodek v zadnjih letih – v našo prestolnico prihaja festival Europa Cantat!

  Festival, ki ga organizirajo vse od leta 1961, vsaka 3 leta gosti drugo evropsko mesto. Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) je s svojo kandidaturo prepričal mednarodni odbor Evropske zborovske zveze (ECA-EC) in tako bo festival med 16. in 25. julijem 2021 potekal v Ljubljani.

  Festival je namenjen tako zborovskim pevcem, dirigentom, skladateljem, založnikom kot tudi zborovskim navdušencem, prav tako pa ponuja odlično priložnost tistim, ki bi zborovsko glasbo radi bolje spoznali. Poteka v sproščenem, festivalskem vzdušju, veliko dogajanja bo na prostem, zato ga bo težko spregledati.

  V osmih festivalskih dneh bo naša prestolnica živela in dihala z glasbo – dopoldan boste lahko nadgrajevali svoje pevsko znanje na različnih delavnicah, popoldneve bomo preživeli ob skupnem petju na Novem trgu, večere pa namenili izjemnim koncertom vabljenih vrhunskih glasbenih zasedb in posebnim dogodkom, ko sta Zborovska noč – promenada zborov od centra do Tivolskega gradu in skupno petje na promenadi in Ko boš prišla na led prvi tovrsten dogodek na svetu, ki bo povezal zborovsko petje z drsalnimi koreografijami. Edinstveno!

  Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike, Boruta Pahorja, in Evropskega parlamenta.

  Prijavite se TUKAJ: https://europacantat.jskd.si/sl/prijava/

  Z vseh možnih lokacij Ljubljane bomo slišali organizirano ali spontano petje, čebljanje v različnih jezikih in veliko smeha. Teden festivala bo izjemno navdihujoča izkušnja!

  Lokacija: Ljubljana

  Spletna stran: https://europacantat.jskd.si/sl/

  Facebook: https://www.facebook.com/europacantatfestival/

  Instagram: https://www.instagram.com/europacantatfestival/

  Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

  Urednica revije Študent

  Prejšnji članek13. Informativa 2021
  Naslednji članekSTORYTELLING – delavnica za ustvarjanje prepričljivih in uporabnih zgodb

  Urednica revije Študent

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.