FESTIVAL UPANJA – Prvi mednarodni spletni pesniški festival

  Festival upanja 2020
  FESTIVAL UPANJA - Prvi mednarodni spletni pesniški festival

  Kdaj

  23. aprila, 2020-30. aprila, 2020    
  18.00-22.00

  Kje

  #OstaniDoma
  Tvoj dom, Svet

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Pesniški festivali, ki so pomembni za povezovanje ustvarjalcev in ljubiteljev poezije ter za izmenjavo idej in vsebin v evropskem in globalnem prostoru, so s pandemijo koronavirusa začasno onemogočeni. Ker pa ravno zdaj bolj kot kadarkoli poprej potrebujemo vsebinsko domišljene akcije, so se pri založbi Beletrina, ki skupaj s festivalom Dnevi poezije in vina že šest let uspešno vodi osrednjo evropsko pesniško platformo Versopolis ter spletni medij v angleškem jeziku Versopolis Review, odločili zasnovati globalno pesniško iniciativo z imenom Festival upanja (Festival of Hope). Festival bo prek spleta nagovarjal upanje, prihodnost in nove možnosti. Na njem bo mogoče spremljati vsebine, ki jih je za ta namen ustvarilo in posredovalo več kot petinštirideset mednarodnih partnerjev iz petindvajsetih držav sveta.

  »S festivalom želimo ustvariti most med celinami in kulturami in dati jasen znak najširši globalni skupnosti, da je poezija živa tudi v teh kriznih časih. Naš svet je namreč bolj povezan, kot si mislimo. Za poezijo in upanje ni meja,« je povedal programski direktor založbe Beletrina Aleš Šteger.

  Festival of Hope se bo z osrednjim programom odvijal med 23. in 30. aprilom 2020 na spletni strani Versopolis Review in bo s številnimi spremljevalnimi spletnimi dogodki potekal vse do druge polovice junija. Otvoritev se bo na spletni strani Versopolis odvila v četrtek, na svetovni dan knjige, 23. aprila 2020, ob 18. uri. Festival bo s pogovorom o pomenu poezije odprla izbrana družba svetovno znanih in nagrajenih avtorjev, ki jo sestavljajo kitajski pesnik Yang Lian, ameriška pesnica Carolyn Forché in indijska pesnica Sharmistha Mohanty, pogovor pa bo vodil Aleš Šteger.

  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Prejšnji članekWebinar: Uspešno urejanje FB in Instagram profila
  Naslednji članekPrebujenje ženskih potencialov in trening mišic ljubezni
  Prazna profilna slika
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.