Filharmonični spletni abonma: Orkester v času epidemije

  Oglas za Slovensko filharmonijo
  Filharmonični spletni abonma: Orkester v času epidemije

  Kdaj

  14. maja, 2020    
  19.30-20.30

  Kje

  Slovenska filharmonija
  Kongresni trg 10, Ljubljana, 1000

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Cenjeno občinstvo!

  Minevata dva meseca od razglasitve epidemije novega koronavirusa, ki je po celem svetu zaustavil glasbeno življenje in ga postavil na dolgo in negotovo čakanje. V Slovenski filharmoniji obžalujemo, da v tej sezoni ne moremo izvesti zadnjih skrbno načrtovanih koncertov. Zato smo za vas pripravili abonma koncertov komorne glasbe, ki jih bodo članice in člani Zbora in Orkestra Slovenske filharmonije izvedli v Dvorani Marjana Kozine brez navzočnosti občinstva. Ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom boste lahko preko filharmonične spletne strani v živo spremljali vseh dvajset komornih koncertov.

  Vabimo vas, da na spletni strani www.filharmonija.si spremljate najave in sporede naših koncertov. Ob določenem terminu odprite povezavo za spremljanje koncerta v živo in se prepustite muziciranju filharmonikov. Upamo, da vam bodo naše izvedbe vsaj nekoliko nadomestile načrtovane simfonične koncerte, ki jih vsi zelo pogrešamo.

  ***

  14. maj 2020 ob 19.30
  ORKESTER V ČASU EPIDEMIJE

  Godalci Orkestra Slovenske filharmonije: Žiga Faganel – violina, Oliver Dizdarević – violina, Sam Burstin – viola, Tomaž Malej – viola, Alja Mandič Faganel – violončelo, Petra Greblo – violončelo

  Spored:
  Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia concertante v Es-duru, K. 364 (verzija za sekstet iz leta 1808)
  Allegro maestoso/Andante/Presto
  Ludwig van Beethoven: Kavatina iz Godalnega kvarteta št. 13, op. 130 (priredba za godalni sekstet)

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.