Grajski večer z legendami gospel glasbe

  Kdaj

  31. avgusta, 2019    
  20.00-21.30

  Kje

  Grad Komenda
  Grajski trg 1, Polzela, Slovenija, 3313, Polzela

  Vrsta dogodka

  New Swing Quartet bodo z najlepšimi pesmimi iz svojega zlatega repertoarja 31.avgusta zavzeli tudi Polzelo. Na grajskem dvorišču legendarna vokalna skupina obljublja čudovit koncert, ki bo nepozabno zaznamoval letošnje poletje.

  Oto Pestner, Dare Hering, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan osvajajo Slovenijo in svet z interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ikone spiritual in gospel glasbe so svojo izjemno pot začeli leta 1968 v Šentjurju pri Celju. Po tem, ko so hitro osvojili slovensko občinstvo, so svojo glasbo ponesli tudi na svetovne odre in na turneji po ameriškem jugu osvojili tudi najzahtevnejša občinstva ter zasluženo dosegli mednarodni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Njihova bogata diskografija obsega 47 izdaj na različnih nosilcih zvoka.

  V svoji dolgoletni karieri so odpeli po vsem svetu, odigrali preko tisoč koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

  Na odru so v svoji prestižni karieri stali skupaj s svetovno znanimi umetniki in sodelovali z največjimi gospel skupinami kot so: The Golden Gate Quartet, Robert Young, Clyde Wright, B.B.King, Claudio Villa, Falco, Opus Cuatro, Big Band RTVS – Jože Privšek, legendarni dirigent Miljenko Prohaska, The Brown Sisters, The Ladies of Song, The Marwellous Gospel Singers, Lojze Kranjčan in Simfonični orkester RTVS – Marko Munih, Big Band HTV – Silvije Glojnarič in priznanimi jazz glasbeniki: Boško Petrović, Primož Grašič, Aleš Avbelj, Ratko Divjak, Silvo Stingl, Blaž Jurjevčič, Greentown Jazz Band in mnogimi drugimi!

  New Swing Quartet je nastopal kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

  Zagotovite si vstopnico na TIC Polzela ali Eventim: http://bit.ly/NSQPolzela

  FB: https://www.facebook.com/events/2223227781109285/

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.