GROSSMANN – 16. Festival fantastičnega filma in vina

  Grossmanov festival 2020
  Grossmanov festival 2020
  GROSSMANN - 16. Festival fantastičnega filma in vina

  Kdaj

  10. julija, 2020-18. julija, 2020    
  Cel dan

  Kje

  Glavni trg
  Glavni Trg, Ljutomer, 9240

  Vrsta dogodka

  Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je slovenski filmski festival, posvečen žanrskemu filmu, predvsem grozljivkam in fantastiki. Spremljevalni program festivala nudi številne vinske degustacije, umetniške razstave, koncerte, delavnice, okrogle mize in tradicionalni zaključni množični dogodek.

  Pripravite se na 16. edicijo vašega najljubšega festivala, ki vas bo s filmskimi in vinskimi poslasticami letos razvajal kar osem dni, in sicer od 10. do 12. julija v Ormožu in od 14. do 18. julija v Ljutomeru.

  V Ormožu se bo filmski program odvijal na treh prizoriščih. V kino dvorani Doma kulture, na ormoškem gradu (na prostem) in v klubu Unterhund. Tudi ljutomersko dogajanje bo potekalo na treh že dobro znanih prizoriščih. V kino dvorani Doma kulture ter na prostem v okrilju Glavnega trga in atrija Mestne hiše.

  Filmski aranžma

  Ponovno vas bodo razvajali z najboljšimi filmi iz aktualne produkcije, ki bodo prikazani tako v sklopu tekmovalnih programov – Hudi maček za najboljši celovečerec, Slakov hudi maček za najboljši kratki film, Melies d’argent za najboljši evropski fantastični kratki film (ki ga podeljuje Méliès International Festivals Federation, mednarodna zveza festivalov fantastičnega filma) in Hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec -, kot tudi v posebnem izboru aktualnih filmskih presežkov izven tekmovalnega programa, kot po navadi pa se bomo spomnili tudi pomembnih starejših klasik in žanrskih mejnikov.

  V letošnjem izboru žanrskih filmskih poslastic z vsega sveta vas med drugim pričakujejo psihološka grozljivka KOČA, angleško govoreči prvenec avstrijskega režiserskega dvojca Severin Fiala & Veronika Franz, nova kriminalka PRVA LJUBEZEN kultnega japonskega režiserja Takashija Miikeja, šokantna vojna drama OBARVANA PTICA, ki jo je češki režiser Václav Marhoul posnel po kontroverznem romanu Jerzyja Kosinskega.

  Španski črnohumorni fantastični triler PREDNOSTI POTOVANJA Z VLAKOM režiserja Aritza Morena, presunljivi ameriški grozljivi triler 1BR režiserja Davida Marmorja, nova akcijska ekstravaganca iz ugandskega Wakaliwooda NORI SVETrežiserja IGG Nabwane, argentinska postapokaliptična grozljivka STRUPEN SEM režiserja Pabla Parésa.

  Prvi venezuelski zombi film INFEKCIJA režiserja Flavia Pedote, prva panamska grozljivka RDEČI VRAG režiserke Sol Moreno, omnibus grozljivk DEATHCEMBER, ki bo predstavil kratke filme 26 režiserjev z vsega sveta, ameriška psihedelična grozljivka BLAŽENOST režiserja Joeja Begosa in vizualno razkošna ruska znanstvenofantastična uspešnica KOMA režiserja Nikite Argunova.

  Med domačimi filmi izpostavljamo kar dve novi kriminalki, in sicer politični triler VSI PROTI VSEM režiserja Andreja Košaka in urbani noir KORPORACIJA režiserja Mateja Nahtigala, s posebno projekcijo pa se bomo spomnili briljantne črne komedije OPERACIJA CARTIER, ki jo je leta 1991 po kultnem romanu Drobtinice Mihe Mazzinija posnel režiser Miran Zupanič.

  Urednik portala Student.si

  Prejšnji članekSejem na zraku: park Zvezda
  Naslednji članekAlles Kapot – Im Natur

  Urednik portala Student.si

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.