Kralj plaže (»The Beach Bum«)

  Kralj plaže plakat
  Kralj plaže (»The Beach Bum«)

  Kdaj

  25. aprila, 2019    
  0.00

  Kje

  Kolosej, BTC City Ljubljana
  Šmartinska cesta 152, Ljubljana, 1000

  Vrsta dogodka

  Žanr: odbita komedija leta, 95 minut
  Režija: Harmony Korine
  Igrajo: Matthew McConaughey, Zac Efron, Isla Fisher, Martin Lawrence, Jonah Hill … in Snoop Dogg

  Nenavaden styling, umazani svetli lasje in uporniški govor so le nekateri opisi ekscentričnega Moondoga, ki ga v najnovejši komediji Harmonyja Korinea igra slavni Matthew McConaughey. Odbita komedija KRALJ PLAŽE, v kateri je glavna vloga zaupana enemu od najbolj priljubljenih hollywoodskih igralcev, prihaja v naša kina od 25. aprila.

  Matthew McConaughey je bil v svoji igralski karieri pripravljen na vse preobrazbe svojih vlog, tokrat pa se bo odpravil še dlje in se predstavil kot pesnik Moondog, katerega nevsakdanje vedenje izhaja iz vrst nenavadnega pesnika. Živi po lastnih pravilih! Njegov govor včasih zveni globoko in preroško, a prepogosto tudi poulično in prostaško. Kot pesnik ni več tako priljubljen in še manj v središču pozornosti. Svoje življenje je obrnil povsem na glavo, uživanje v dimnih oblakih in velikih količinah pijač mu pomeni preveč. Čeprav ne bi rekli, a Moondog ni prevarant ali potepuh ampak svobodni duh, katerega bogastvo ga rešuje pred mnogimi težavami in življenjskimi problemi, v katere bi lahko zlahka zašel.

  O tej odbiti komediji McConaughey pravi, da gre za »epidemijo veselja« in da sta z režiserjem Korinom odlično sodelovala. Dobitnik nagrade oskar je bil zaradi svojih igralskih vlog pripravljen drastično spremeniti svoj fizični videz. Od tega, da se je pretirano zredil v filmu Zlato (»Gold«) leta 2016 in ko je tri leta prej izgubil kar 22 kilogramov za vlogo bolnika z aidsom v filmu Klub zdravja Dallas (»Dallas Buyers Club«).

  Po dolgem premoru in njegovem zadnjem filmu Spomladanske počitnice (»Spring Breakers«) iz leta 2012 se je režiser in scenarist Harmony Korine odločil za še eno odbito komedijo Kralj plaže. Poleg McConaugheyja v filmu igrajo še Zac Efron, Isla Fisher, Martin Lawrence, Jonah Hill … in navsezadnje hip hop glasbenik in igralec Snoop Dogg.

  Moondog (Matthew McConaughey) in THE BEACH BUM. Courtesy of NEON and VIC

  Glavni urednik

  Prejšnji članekKoncert ob 50. letnici Radia Študent
  Naslednji članekFinale univerzitetne košarkarske lige

  Glavni urednik

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.